Overslaan en naar de inhoud gaan

Mets mag blijven dromen van plek in W Series

Geplaatst opmaandag 28 januari 2019 - 18:33

Autocoureur Milou Mets uit Bingelrade is nog in de race voor een stoeltje in de W Series. De 28-jarige coureur behoort tot de 28 vrouwen die de eerste selectie op de Wachauring in het Oostenrijkse Melk overleefden.

De W Series is een nieuwe raceklasse, waaraan alleen vrouwen deelnemen.

Tien afvallers
Naast Mets behoren ook Stéphane Cox, Shirley van der Lof en Beitske Visser tot de coureurs die in maart in het Spaanse Almeria om een plek in het deelnemersveld van de W Series strijden. Van de 28 kandidaten moeten er in Spanje tien afvallen. De achttien coureurs die de selectie in Spanje doorstaan, komen tussen mei en augustus in een zestal races in Duitsland, België, Nederland en Groot Brittannië aan de start.

Grote namen
Bijna zestig vrouwen namen deel aan de selectie op het Oostenrijkse circuit. Daaronder de vier Nederlandse coureurs. Zij werden op hun rijkunsten beoordeeld door voormalig Formule 1-coureurs David Coulthard, Alexander Wurz en meervoudig Indy 500-deelneemster Lyn St. James.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen