Overslaan en naar de inhoud gaan

Meteorologische zomer start met stralend zonnig weer

Geplaatst opdinsdag 1 juni 2021 - 7:25

De meteorologische zomer gaat dinsdag van start met stralend zonnig weer. De zonkracht is met zeven sterk. De temperatuur loopt op deze eerste junidag op tot zo'n 26 graden.

Ook woensdag is het droog en zonnig zomerweer, maar daarna neemt de kans op onweersbuien weer toe.

Goed insmeren
Hoewel de zon zich deze dagen pas voor het eerst dit jaar echt laat zien, is de zonkracht al direct sterk. Bij helder weer is de UV-index zeven. Dit betekent dat de huid snel verbrand. Al na 10 tot 15 minuten kleurt de onbeschermde huid rood.

Ook woensdag is het overdag warm en zonnig, met een sterke zonkracht (zeven). Het kan zelfs nog iets warmer worden, zo'n 27 à 28 graden.

Onweersbuien
Meteo Limburg verwacht dat de lucht donderdag en vrijdag wat vochtiger wordt. Daardoor kan het drukkend warm voelen bij temperaturen van zo'n 24 à 25 graden. Ook trekken er enkele onweersbuien over de provincie, met kans op hagel. Dit kan lokaal voor veel regen zorgen.

Het eerste juniweekend belooft daarna weer droog en warm te worden. Lees het uitgebreide weersvooruitzicht voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen