Overslaan en naar de inhoud gaan

Meteorologische herfst begint met een vleugje nazomer

Geplaatst opzaterdag 29 augustus 2020 - 13:39

De meteorologische herfst begint komende dinsdag rustig en droog, maar wel fris. Van herfstachtig weer is nog geen sprake. Aan het eind van de week gaat de temperatuur omhoog en is er kans op aangenaam nazomerweer.

De temperatuur blijft dinsdag rond de 19 graden steken, verwacht Meteo Limburg. Daarmee is het iets minder warm dan gebruikelijk in de eerste dagen van september.

Rustig en droog
Woensdag is het ook rustig en droog, met zo'n 20 graden. Omdat er maar weinig wind staat is het wel aangenaam buiten, zeker wanneer de zon een tijdje schijnt. Na woensdag loopt de temperatuur geleidelijk op.

Door een krachtig hogedrukgebied wordt het donderdag zo'n 23 à 24 graden. En vrijdag kan het zelfs weer zomers warm worden met meer dan 25 graden. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Recordwarm
In augustus was het recordwarm in onze provincie. Met een gemiddelde temperatuur van 21,2 graden was het zo'n drie graden warmer dan normaal. Vooral het aantal tropisch warme dagen met maxima van 30 graden of meer was voor augustus extreem hoog. De hitte werd afgewisseld met pittige onweersbuien die plaatselijk voor overlast zorgden.

Lees ook: Recordwarme augustusmaand in Limburg

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen