Overslaan en naar de inhoud gaan

Metallica komt naar Pinkpop 2022

Geplaatst opwoensdag 16 juni 2021 - 9:07

De Amerikaanse metalband Metallica komt volgend jaar naar Pinkpop.

Dat heeft de organisate van het Landgraafse festival woensdag bekendgemaakt. Metallica sluit op vrijdag 17 juni de festivaldag af.

De ticketverkoop voor Pinkpop 2022 wordt hervat op zaterdag 2 oktober. Tickets voor de geannuleerde editie van Pinkpop 2021 blijven geldig in 2022.

Bliksem
Het is de derde keer dat Metallica optreedt op Pinkpop. De laatste keer was tijdens de stormeditie in 2014. Toen trok een zware storm over Landgraaf en werd het festival even stilgelegd. Metallica sloot het festival na het hevige onweer af. In 2008 trad de band de eerste keer op in Landgraaf. Tijdens de storm in 2014 maakten de leden van Metallica een video in de backstage op Pinkpop. Beelden van het zware onweer gingen de wereld over, met de noodlottige storm op Pukkelpop in Hasselt in het achterhoofd. Tijdens die festivalstorm, een paar jaar eerder, kwamen vijf mensen om het leven.

Peppers komen niet
Eerder maakte Pinkpop al bekend dat Pearl Jam en Nothing But Thieves in 2022 naar Landgraaf komen. Een andere bekende Amerikaanse rockband heeft laten weten niet naar Pinkpop 2022 te komen: Red Hot Chili Peppers stond op het programma van Pinkpop 2021, maar komt volgend jaar niet.

Lees ook: Red Hot Chili Peppers komen volgend jaar terug naar Pinkpop

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen