Overslaan en naar de inhoud gaan

Metaaldieven beschadigen graven op kerkhof in Geleen

Geplaatst opzondag 28 augustus 2016 - 12:18

Metaaldieven hebben een groot aantal graven beschadigd in de Geleense wijk Lutterade.

Volgens de beheerder van de begraafplaats aan de Parallelweg zijn zeker zestig tot misschien wel tachtig graven beschadigd.

Diefstal
"Ze hebben aan al het metaal dat maar een kleurtje heeft lopen trekken en rukken", zegt de beheerder. Het gaat om kruisjes, letters op grafstenen,
vaasjes en lantaarntjes. De diefstal moet volgens de beheerder in de nacht van donderdag op vrijdag hebben plaatsgevonden.

Aangifte
Volgens de beheerder is aangifte gedaan bij de politie, maar moet nu goed geïnventariseerd worden wat er weg is. Nabestaanden die constateren dat er iets aan een graf beschadigd is of iets van een graf is verdwenen, kunnen dat daarom melden bij het
parochiekantoor: 046-4743420.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Graf begraafplaats
Extra waakzaamheid na diefstal begraafplaats in Sittard
Kaarsendief actief op Steinse begraafplaats
Kleding gestolen bij ramkraak in Geleen
Aanhanger met graafmachine gestolen in Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen