Overslaan en naar de inhoud gaan

Metaaldieven beschadigen graven op kerkhof in Geleen

Geplaatst opzondag 28 augustus 2016 - 12:18

Metaaldieven hebben een groot aantal graven beschadigd in de Geleense wijk Lutterade.

Volgens de beheerder van de begraafplaats aan de Parallelweg zijn zeker zestig tot misschien wel tachtig graven beschadigd.

Diefstal
"Ze hebben aan al het metaal dat maar een kleurtje heeft lopen trekken en rukken", zegt de beheerder. Het gaat om kruisjes, letters op grafstenen,
vaasjes en lantaarntjes. De diefstal moet volgens de beheerder in de nacht van donderdag op vrijdag hebben plaatsgevonden.

Aangifte
Volgens de beheerder is aangifte gedaan bij de politie, maar moet nu goed geïnventariseerd worden wat er weg is. Nabestaanden die constateren dat er iets aan een graf beschadigd is of iets van een graf is verdwenen, kunnen dat daarom melden bij het
parochiekantoor: 046-4743420.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Graf begraafplaats
Extra waakzaamheid na diefstal begraafplaats in Sittard
Kaarsendief actief op Steinse begraafplaats
Kleding gestolen bij ramkraak in Geleen
Aanhanger met graafmachine gestolen in Geleen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen