Overslaan en naar de inhoud gaan

Metaalarbeiders gaan staken in Noord-Limburg

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 13:00

Donderdag en vrijdag gaan medewerkers van bedrijven als Weir Minerals in Venlo en MGG in Tegelen actievoeren.

Ook zullen verschillende bedrijven van VDL in Noord-Limburg en Noord-Brabant getroffen worden. Dat hebben de vakbonden dinsdag bekend gemaakt. Ze staken voor een betere en nieuwe cao.

Nieuwe cao
Werkgevers en werknemers liggen al maanden in de clinch over een nieuwe cao Metalelektro. De werknemers willen onder andere een jaarlijkse loonsverhoging van 3,5 procent. Daarnaast beklagen ze zich over flexibilisering van banen binnen de sector. "Ons geduld raakt op", zegt FNV-bestuurder Hans Wijers. Volgens hem staan er nog geen acties in Zuid en Midden-Limburg gepland. "Maar dat wil niks zeggen. Want onze acties worden onvoorspelbaarder." Zo kan het zijn dat de vakbonden twee keer achter elkaar in dezelfde regio acties voert.

Toekomst
Twee weken geleden verbood de rechter in Maastricht nog acties bij VDL Nedcar. Maar dat wil niet zeggen dat Nedcar in de toekomst wordt ontzien.
"Dat weet ik nog niet. Dat moeten we bekijken met de jurist. Maar het zou wel zo maar kunnen dat stakende medewerkers van andere bedrijven aan de poort van Nedcar actie gaat voeren uit solidariteit", aldus Wijers.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen