Overslaan en naar de inhoud gaan

Metaalarbeiders gaan staken in Noord-Limburg

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 13:00

Donderdag en vrijdag gaan medewerkers van bedrijven als Weir Minerals in Venlo en MGG in Tegelen actievoeren.

Ook zullen verschillende bedrijven van VDL in Noord-Limburg en Noord-Brabant getroffen worden. Dat hebben de vakbonden dinsdag bekend gemaakt. Ze staken voor een betere en nieuwe cao.

Nieuwe cao
Werkgevers en werknemers liggen al maanden in de clinch over een nieuwe cao Metalelektro. De werknemers willen onder andere een jaarlijkse loonsverhoging van 3,5 procent. Daarnaast beklagen ze zich over flexibilisering van banen binnen de sector. "Ons geduld raakt op", zegt FNV-bestuurder Hans Wijers. Volgens hem staan er nog geen acties in Zuid en Midden-Limburg gepland. "Maar dat wil niks zeggen. Want onze acties worden onvoorspelbaarder." Zo kan het zijn dat de vakbonden twee keer achter elkaar in dezelfde regio acties voert.

Toekomst
Twee weken geleden verbood de rechter in Maastricht nog acties bij VDL Nedcar. Maar dat wil niet zeggen dat Nedcar in de toekomst wordt ontzien.
"Dat weet ik nog niet. Dat moeten we bekijken met de jurist. Maar het zou wel zo maar kunnen dat stakende medewerkers van andere bedrijven aan de poort van Nedcar actie gaat voeren uit solidariteit", aldus Wijers.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen