Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Metaalarbeiders gaan staken in Noord-Limburg

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 13:00

Donderdag en vrijdag gaan medewerkers van bedrijven als Weir Minerals in Venlo en MGG in Tegelen actievoeren.

Ook zullen verschillende bedrijven van VDL in Noord-Limburg en Noord-Brabant getroffen worden. Dat hebben de vakbonden dinsdag bekend gemaakt. Ze staken voor een betere en nieuwe cao.

Nieuwe cao
Werkgevers en werknemers liggen al maanden in de clinch over een nieuwe cao Metalelektro. De werknemers willen onder andere een jaarlijkse loonsverhoging van 3,5 procent. Daarnaast beklagen ze zich over flexibilisering van banen binnen de sector. "Ons geduld raakt op", zegt FNV-bestuurder Hans Wijers. Volgens hem staan er nog geen acties in Zuid en Midden-Limburg gepland. "Maar dat wil niks zeggen. Want onze acties worden onvoorspelbaarder." Zo kan het zijn dat de vakbonden twee keer achter elkaar in dezelfde regio acties voert.

Toekomst
Twee weken geleden verbood de rechter in Maastricht nog acties bij VDL Nedcar. Maar dat wil niet zeggen dat Nedcar in de toekomst wordt ontzien.
"Dat weet ik nog niet. Dat moeten we bekijken met de jurist. Maar het zou wel zo maar kunnen dat stakende medewerkers van andere bedrijven aan de poort van Nedcar actie gaat voeren uit solidariteit", aldus Wijers.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen