Overslaan en naar de inhoud gaan

'Met Zonder Ballen': toneelstuk over transitie zoon

Geplaatst opwoensdag 20 oktober 2021 - 22:06

Het was voor moeder Inez Derksen en zoon Flip de meest verwarrende en ingrijpende periode uit hun leven. De transitie van Flip van vrouw tot man. Ze vertellen hun emotionele verhaal nu samen in de voorstelling 'Met Zonder Ballen'.

Inez is artistiek directeur en regisseur van het Laagland Theater in Sittard, Flip is filmmaker. Flip begon pas rond zijn zestiende na te denken over zijn genderidentiteit en besprak dat al snel met zijn ouders. Moeder Inez heeft de periode waarin ze het net wist als zeer verwarrend ervaren.

Video L1

In gesprek met bezoekers
Om andere mensen die met hun genderidentiteit worstelen te helpen, brengen ze het toneelstuk op de planken. Door het verhaal op het podium te vertellen en na afloop in gesprek te gaan met bezoekers die daar behoefte aan hebben. Het is voor het eerst dat moeder en zoon samen op het podium staan. 'Met Zonder Ballen' gaat vrijdag 22 oktober in première in het Laagland Theater in Sittard.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen