Overslaan en naar de inhoud gaan

Met zenuwen kijken naar start Bundesliga

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 21:52

Voor voormalig Schalke-verdediger Marco van Hoogdalem was het een speciale dag. Hij verheugde zich enorm op de derby van zijn ploeg tegen Borussia Dortmund.

Zaterdagmiddag ging de Bundesliga onder strikte voorwaarden weer van start.

Lege stadions
Vijf wedstrijden werden afgewerkt in nagenoeg lege stadions. Ook droegen de wisselspelers mondkapjes en werden de teams in verschillende bussen vervoerd om het contact zo veel mogelijk te beperken. Ook als er gescoord was, werd er door de spelers op afstand van elkaar gevierd.

Virus
Marco van Hoogdalem stond van 1997 tot 2006 onder contract bij Schalke '04. Hij won met Huub Stevens als trainer de Uefa Cup in 1997 en de DFB pokal in 2001 en 2002. Hij is nog steeds een groot fan van zijn oude club. "Het is een soort virus, het zit in mijn bloed. Bij uitwedstrijden zaten er 10.000 man op de tribune, fantastische sfeer."

Heksenketel
De 47-jarige oud-verdediger had zich er enorm op verheugd om de derby tegen Borussia Dortmund op tv te kijken. Normaal is het Signal Iduna Park een heksenketel, maar nu was het er erg stil. De voormalige prof was na afloop toch een beetje teleurgesteld. Schalke '04 had weinig in te brengen en verloor met 4-0. "De sfeer is totaal anders dan mét publiek. Het lijkt nu net alsof je naar een oefenpotje zit te kijken. Je hoort alles, het fluitje, wanneer iemand tegen de bal aantrapt of als de coach iets roept. Het is vrij bizar om naar te kijken."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen