Overslaan en naar de inhoud gaan

Met titel zet Dumoulin weer een stap richting Tokio

Geplaatst opdonderdag 17 juni 2021 - 15:39

De vierde nationale tijdrittitel is voor Tom Dumoulin een volgende stap op weg naar de Olympische Spelen in Tokio.

Tijdens zijn rentree in de Ronde van Zwitserland liet hij tijdens de twee tijdritten al progressie zien.

'Echt heel blij'
Dumoulin slaakte bij het passeren van de finish een vreugdekreet alsof hij zijn eerste jeugdkoers gewonnen had. Aan de buitenwereld kan hij niet duidelijker laten zien dat hij het plezier in het fietsen weer terug heeft. "Ik ben echt heel erg blij. Het is genieten en ik ben vooral heel erg trots", zei de Maastrichtenaar tegenover L1.

Steeds een beter gevoel
Wat deze titelstrijd over 29,6 kilometer Dumoulin geleerd heeft, is dat het gevoel op de fiets steeds beter wordt. Maar niet alleen gevoelsmatig gaat het beter. Ook de cijfers van zijn vermogensmeter geven een duidelijke stijging aan: "De vermogens gaan langzaam de goede kant op. Het begint gewoon steeds beter te draaien", zegt de Maastrichtenaar enkele minuten na zijn overwinning.

15 kilometer langer
Zondag staat Dumoulin aan de start van de wegwedstrijd van het nationaal kampioenschap. Dat is dan tevens zijn laatste wedstrijd voordat hij op 28 juli in Japan aan de Olympische tijdrit begint. De individuele rit, die deels over de Fuij International Speedway gaat, is 15 kilometer langer dan de titelstrijd in Emmen. In totaal moeten in Japan 846 hoogtemeters worden afgelegd.

Hoogtestage in Italië
Zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma reizen komende week naar Frankrijk af om Roglic mogelijk in het geel richting Parijs te loodsen. Dumoulin gaat voor een laatste hoogtestage naar Livigno. In de Italiaanse Alpen gaat hij werken aan het laatste stukje dat nodig is om de olympische tijdrit tot een geslaagd project te maken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen