Overslaan en naar de inhoud gaan

Met titel zet Dumoulin weer een stap richting Tokio

Geplaatst opdonderdag 17 juni 2021 - 15:39

De vierde nationale tijdrittitel is voor Tom Dumoulin een volgende stap op weg naar de Olympische Spelen in Tokio.

Tijdens zijn rentree in de Ronde van Zwitserland liet hij tijdens de twee tijdritten al progressie zien.

'Echt heel blij'
Dumoulin slaakte bij het passeren van de finish een vreugdekreet alsof hij zijn eerste jeugdkoers gewonnen had. Aan de buitenwereld kan hij niet duidelijker laten zien dat hij het plezier in het fietsen weer terug heeft. "Ik ben echt heel erg blij. Het is genieten en ik ben vooral heel erg trots", zei de Maastrichtenaar tegenover L1.

Steeds een beter gevoel
Wat deze titelstrijd over 29,6 kilometer Dumoulin geleerd heeft, is dat het gevoel op de fiets steeds beter wordt. Maar niet alleen gevoelsmatig gaat het beter. Ook de cijfers van zijn vermogensmeter geven een duidelijke stijging aan: "De vermogens gaan langzaam de goede kant op. Het begint gewoon steeds beter te draaien", zegt de Maastrichtenaar enkele minuten na zijn overwinning.

15 kilometer langer
Zondag staat Dumoulin aan de start van de wegwedstrijd van het nationaal kampioenschap. Dat is dan tevens zijn laatste wedstrijd voordat hij op 28 juli in Japan aan de Olympische tijdrit begint. De individuele rit, die deels over de Fuij International Speedway gaat, is 15 kilometer langer dan de titelstrijd in Emmen. In totaal moeten in Japan 846 hoogtemeters worden afgelegd.

Hoogtestage in Italië
Zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma reizen komende week naar Frankrijk af om Roglic mogelijk in het geel richting Parijs te loodsen. Dumoulin gaat voor een laatste hoogtestage naar Livigno. In de Italiaanse Alpen gaat hij werken aan het laatste stukje dat nodig is om de olympische tijdrit tot een geslaagd project te maken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen