Overslaan en naar de inhoud gaan

Met Streppel langs de lijn hoopt Roda de sprong te maken

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 14:01

De top zes lonkt voor zowel Roda JC Kerkrade als Jong Utrecht in de aanloop naar hun onderling duel maandagavond op Sportpark Zoudenbalch.

Op voorhand is die wedstrijd het duel van de totale balans: beide clubs wonnen tot dusver vier keer, speelden drie keer gelijk én verloren drie keer. Behalve het puntenaantal - 15 - is ook het doelsaldo van Jong Utrecht en Roda gelijk: plus vier.

Primeur?
De vraag is dan ook wie zich van wie loswrikt op het Utrechts trainingscomplex, al is een gelijkspel natuurlijk ook mogelijk. Een puntendeling tussen de Utrechtse beloften en de Koempels zou echter een primeur zijn: geen één van de voorgaande zes onderlinge ontmoetingen eindigde in een gelijkspel. Drie keer won Jong Utrecht, driemaal trok Roda aan het langste eind. In Utrecht won de thuisploeg twee van de drie confrontaties.

Lees ook: Roda JC verspeelt voorsprong tegen Jong PSV in slotfase

Rood geseponeerd
Roda-coach Jurgen Streppel zal erop gebrand zijn de volle buit te pakken bij Jong Utrecht. Vorig jaar speelde Roda op Zoudenbalch een van de zwakste wedstrijden onder zijn leiding en werd er met 2-0 verloren. En afgelopen vrijdag verspeelde Roda in eigen huis in blessuretijd de drie punten tegen Jong PSV (2-2). Streppel werd daarvóór naar de tribune gestuurd met een rode kaart, maar die kaart werd geseponeerd en dus mag hij maandag 'gewoon' langs de lijn staan.

L1

Nestelen
De late tegentreffer tegen de Eindhovense beloften zorgde logischerwijs voor veel teleurstelling bij de Kerkradenaren, die zonder die tegengoal maandagavond voor een plek in de top drie van de Keuken Kampioen Divisie hadden kunnen spelen. Nu staat Roda, met dat duel tegen Jong Utrecht nog tegoed, op de negende plaats met vijftien punten.

Wordt er maandagavond gewonnen, dan nestelen de geel-zwarten zich op de vijfde of zesde plaats.

Sprongetje
Roda had dit kalenderjaar vaker perspectief op zo'n sprongetje, maar telkens lukte het niet om op zo'n moment door te pakken en een solide positie voor een play-off-ticket te bemachtigen. Om dat tegen het Jong FC Utrecht van ex-Roda én ex-MVV-trainer Darije Kalezic wel te bewerkstelligen, zal er door het immer attractief voetballende Roda overtuigender verdedigd moeten worden dan tegen Jong PSV.

L1

Live
De wedstrijd Jong FC Utrecht - Roda JC Kerkrade is maandagavond vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen