Overslaan en naar de inhoud gaan

'Met nieuwe Dierenwet hebben we grotere planeet nodig'

Geplaatst opwoensdag 2 juni 2021 - 19:39

"Als deze Dierenwet erdoor komt, moeten we een grotere planeet hebben." Dat zegt eigenaar Kathleen van de Ligt van twee dierenwinkels in Venray.

In de nieuwe wet zouden vogels en knaagdieren mogelijk niet meer in een kooi of hok mogen worden gehouden.

Geen pijn of ongemak
De nieuwe Dierenwet is afgelopen dinsdag aangenomen in de Eerste Kamer. De wet is ingebracht door de Partij voor de Dieren en regelt dat dieren vanaf 2023 geen pijn of ongemak meer mogen hebben als ze in een stal, hok of kooi worden gehouden.

Geen hok of kooi
De wet moet nog verder worden uitgewerkt, maar het zou kunnen betekenen dat konijnen en vogels niet meer in een hok in huis mogen. Van de Ligt denkt niet dat zo'n vaart loopt. "Dat is niet te doen, daarover is niet genoeg nagedacht."

Roofdieren
Jessie Karis in Helden is verbaasd over de Dierenwet. Zelf heeft ze een konijn in een hok thuis. "Ik denk dat als de dieren niet meer in een hok mogen steeds minder mensen een konijn of cavia als huisdier nemen." Ze laat het diertje wel vaker los in haar tuin. "Maar 's avonds moet hij naar binnen, want er zitten allerlei roofdieren in de buurt, dus dan kan hij niet buiten blijven."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen