Overslaan en naar de inhoud gaan

Met nieuw menu en juridische bijstand vechten voor de zaak

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 21:02

Café De Hazewind in Venlo wil over twee weken open gaan. Eigenaar Hen van Rooij haalt er zelfs de grondwet bij om te bewijzen dat hij in zijn recht staat. "Desnoods ga ik strijdend ten onder."

In het café, dat geldt als het oudste horecapand van Venlo, worden de messen geslepen. "We zijn met een aantal mensen juridisch alles aan het uitzoeken. Als het duidelijk is waar we staan, wil ik zo snel als mogelijk open."

Hen van Rooij (61) zit met zijn vrouw Sandra sinds 1994 in de zaak. De Hazewind ligt buiten het stadscentrum. Heel vroeger was de voormalige herberg aan de Herungerweg een belangrijke stopplaats voor dorstige reizigers. Hen en Sandra moeten het, anno nu, vooral hebben van vaste gasten en verenigingen.

"We hebben hele goede jaren gehad en dus wat spek op de ribben. Voorlopig houden we het vol, maar dit kan natuurlijk geen maanden meer duren. We zijn ons pensioen aan het opeten."

Nieuw menu
De drie jonge ondernemers van restaurant Bij de Buren zitten alles behalve stil. Een nieuwe menukaart wordt deze week gelanceerd. "Actie zeker, je moet blijven vernieuwen in deze tijd", vertelt Sjuul Smits (30).

Het kokshart van Mitchel van Hughten (32) bloedt als hij zijn gerechten in een kartonnen afhaalbakje doet. "Het is niet anders maar echt goede zin krijg ik van een mooi opgemaakt bordje."

Focus
De visie was doelgericht en duidelijk toen ze samen het restaurant overnamen dit jaar. Hidde Verhagen: "Als het goed gaat, is het makkelijker om samen te focussen. In een crisis is het afwachten hoe iedereen er in staat. Er zijn wel eens spanningen onderling maar ik weet dat we hier uitkomen. Anders kun je beter meteen stoppen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen