Overslaan en naar de inhoud gaan

Met bijstand werken in stadhuis van Heerlen

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2015 - 6:26

Heerlen heeft mensen met een uitkering fulltime aan het werk gezet in de eigen archieven, zeggen medewerkers van het project Baanbrekend Werk. Zij voelen zich gebruikt en willen een regulier jaarcontract.

Een van de betrokken medewerkers, die twee jaar onafgebroken op de archiveringsafdeling in het Stadskantoor/stadhuis werkte, gaat via de rechter uitbetaling van 'achterstallig loon' afdwingen.

Aanvechten
De man, die inmiddels elders een baan heeft gevonden, stelt dat hij als in een regulier dienstverband productiewerk heeft verricht. In het begin moest hij zelfs langere werkweken (40 uur) maken dan ambtenaren (36 uur) op de afdeling.

Andere betrokkenen stellen dat zij nog steeds regulier productiewerk doen.

Wel werken, geen perspectief
De gemeente Heerlen, die snijdt in het eigen personeelsbestand, zou op oneigenlijke wijze gebruik van hen maken.

"Wij doen exact hetzelfde werk, fulltime, op niet-vrijblijvende basis. Ik heb hier een gedetacheerde SW’er ingewerkt die vijfhonderd euro meer krijgt. Zelf heb ik op deze manier geen perspectief. Geef me dan liever een jaarcontract", zegt een andere medewerker.

Geen verdringing
Volgens de gemeente is er geen sprake van verdringing van regulier werk bij het re-integratieproject dat in 2008 onder SP-wethouder Riet de Wit is opgezet.

Wethouder Martin de Beer (VVD/D66, Werkgelegenheid): "Vijf à zes mensen verrichten hier gezamenlijk taken die normaliter passen binnen het takenpakket van één functie. Veelal verrichten de mensen hand- en spandiensten en/of deeltaken."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Parkstad verlengt social return met drie jaar
Onrust om uitblijven sociaal plan bij Mondriaan
Twee bedrijven met 400 banen naar Campus Heerlen
DSM schrapt 500 banen in Nederland
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen