Overslaan en naar de inhoud gaan

Met 335 kilometer per uur door A2-tunnel Maastricht

Geplaatst opzaterdag 16 juni 2018 - 9:09

De brug af, hard in de remmen, rechtsaf en dan met 335 kilometer per uur door de nieuwe A2-tunnel in Maastricht. Niet op de openbare weg, maar op een virtueel circuit.

In een nieuw spel kunnen gamers door de provinciehoofdstad racen, bijvoorbeeld in de Red Bull van Max Verstappen. Het virtuele circuit wordt woensdag gepresenteerd. Hij is gratis te downloaden voor de racegame rFactor2. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake gaat bij de presentatie het eerste rondje rijden.

Zelf getest
Het virtuele circuit is gemaakt door City Sim Racing, dat simulaties maakt voor raceteams. Andy Maassen, de baas van het bedrijf, heeft het Maastrichtse circuit zelf al getest. "Met een Porsche haal je 260 in de tunnel", merkte hij.

Dwars door het centrum
Start en finish en de pitsstraat liggen op de Noorderbrug, boven de Maas. Na de A2-tunnel gaan de coureurs met een lus naar de Kennedybrug. Via nog een lus draaien ze de Maasboulevard op. Met 260 kilometer per uur razen ze langs het centrum. "Dwars door het oude centrum was wat lastig, over de kasseien", aldus Maassen. Via het nieuwe Sphinxkwartier keren de auto's terug op de Noorderbrug. Een rondje is acht kilometer en is volgens Maassen in 2 minuten en 30 seconden te doen.

Echte race?
Binnenkort is de eerste race op het digitale circuit: de 24 Uur van Maastricht. En Maassen hoopt dat er ooit een echte race in Maastricht is. "Misschien over een jaar of twee. Maastricht is een mooie stad om doorheen te rijden. De Formule 1 wordt heel lastig, maar de Formule E, voor elektrische raceauto's, vind ik wel haalbaar."

Volgens de gemeente Maastricht zijn er op dit moment geen plannen voor een race.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen