Overslaan en naar de inhoud gaan

Met 335 kilometer per uur door A2-tunnel Maastricht

Geplaatst opzaterdag 16 juni 2018 - 9:09

De brug af, hard in de remmen, rechtsaf en dan met 335 kilometer per uur door de nieuwe A2-tunnel in Maastricht. Niet op de openbare weg, maar op een virtueel circuit.

In een nieuw spel kunnen gamers door de provinciehoofdstad racen, bijvoorbeeld in de Red Bull van Max Verstappen. Het virtuele circuit wordt woensdag gepresenteerd. Hij is gratis te downloaden voor de racegame rFactor2. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake gaat bij de presentatie het eerste rondje rijden.

Zelf getest
Het virtuele circuit is gemaakt door City Sim Racing, dat simulaties maakt voor raceteams. Andy Maassen, de baas van het bedrijf, heeft het Maastrichtse circuit zelf al getest. "Met een Porsche haal je 260 in de tunnel", merkte hij.

Dwars door het centrum
Start en finish en de pitsstraat liggen op de Noorderbrug, boven de Maas. Na de A2-tunnel gaan de coureurs met een lus naar de Kennedybrug. Via nog een lus draaien ze de Maasboulevard op. Met 260 kilometer per uur razen ze langs het centrum. "Dwars door het oude centrum was wat lastig, over de kasseien", aldus Maassen. Via het nieuwe Sphinxkwartier keren de auto's terug op de Noorderbrug. Een rondje is acht kilometer en is volgens Maassen in 2 minuten en 30 seconden te doen.

Echte race?
Binnenkort is de eerste race op het digitale circuit: de 24 Uur van Maastricht. En Maassen hoopt dat er ooit een echte race in Maastricht is. "Misschien over een jaar of twee. Maastricht is een mooie stad om doorheen te rijden. De Formule 1 wordt heel lastig, maar de Formule E, voor elektrische raceauto's, vind ik wel haalbaar."

Volgens de gemeente Maastricht zijn er op dit moment geen plannen voor een race.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen