Overslaan en naar de inhoud gaan

Met 20 graden ijsbaan op: uurrecord schaatsen neergezet

Geplaatst opwoensdag 27 februari 2019 - 17:30

Op de 400 meter buitenijsbaan van Laco Glanerbrook is woensdagmiddag een uurrecord schaatsen op de afstand van 32,678 kilometer gereden. Dat komt neer op iets minder dan 86 ronden.

Jan de Koning (59) uit Sittard ging die uitdaging aan op de warmste februaridag.

Warme dag
De Koning, voorzitter van Schaatsvereniging Limburgse Schaatsvrienden, bond de schaatsen onder bij een temperatuur van ruim 20 graden. Nog nooit eerder was het in februari zo warm. Het is tevens uniek dat er met die temperatuur nog ijs op de buitenbaan van Glanerbrook ligt.

Lees ook: Noodkreet aan politiek: 'Spreek uit voor behoud ijsbaan'

Het uurrecord is tevens een roep om behoud van de ijsbaan. "Het verdwijnen van deze ijsbaan, de hoogste van Nederland, zou de doodsteek zijn voor het schaatsen in Limburg", aldus De Koning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen