Overslaan en naar de inhoud gaan

Met 20 graden ijsbaan op: uurrecord schaatsen neergezet

Geplaatst opwoensdag 27 februari 2019 - 17:30

Op de 400 meter buitenijsbaan van Laco Glanerbrook is woensdagmiddag een uurrecord schaatsen op de afstand van 32,678 kilometer gereden. Dat komt neer op iets minder dan 86 ronden.

Jan de Koning (59) uit Sittard ging die uitdaging aan op de warmste februaridag.

Warme dag
De Koning, voorzitter van Schaatsvereniging Limburgse Schaatsvrienden, bond de schaatsen onder bij een temperatuur van ruim 20 graden. Nog nooit eerder was het in februari zo warm. Het is tevens uniek dat er met die temperatuur nog ijs op de buitenbaan van Glanerbrook ligt.

Lees ook: Noodkreet aan politiek: 'Spreek uit voor behoud ijsbaan'

Het uurrecord is tevens een roep om behoud van de ijsbaan. "Het verdwijnen van deze ijsbaan, de hoogste van Nederland, zou de doodsteek zijn voor het schaatsen in Limburg", aldus De Koning.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen