Overslaan en naar de inhoud gaan

Mestverwerkers lopen deel aanvoer mis door eiercrisis

Geplaatst opdonderdag 3 augustus 2017 - 5:55

Mestverwerkingsbedrijven in Limburg lopen naar schatting 20 procent van hun aanvoer van kippenmest mis door de crisis in de eiersector.

Dat zegt een woordvoerder van Agro Limburg, het grootste mestverwerkingsbedrijf in onze provincie.

Kippenmest
Het bedrijf exporteert grote hoeveelheden kippenmest naar landen als Duitsland en Frankrijk. Op dit moment overlegt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit over wat er met de kippenmest moet gebeuren. "Waarschijnlijk zal de mest uiteindelijk worden vernietigd', zo zegt Agro Limburg. "Op dit moment is het probleem nog te overzien, maar we weten nog niet waar dit eindigt."

Lees ook: 'Eieren van Limburgse pluimveebedrijven besmet'

Export
Vanwege de wettelijke regelgeving rondom de maximale productie van fosfor in ons land, wordt veel mest geëxporteerd naar het buitenland. Het mest wordt gebruikt voor plantaardige productie en voor de productie van energie.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs pluimveebedrijf plat door verboden stof in eieren
NVWA blokkeert nog eens tientallen pluimveebedrijven
NVWA: gevaarlijke eieren in omloop
Besmette eieren bij zeven Limburgse pluimveebedrijven
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen