Overslaan en naar de inhoud gaan

Mestverwerkers lopen deel aanvoer mis door eiercrisis

Geplaatst opdonderdag 3 augustus 2017 - 5:55

Mestverwerkingsbedrijven in Limburg lopen naar schatting 20 procent van hun aanvoer van kippenmest mis door de crisis in de eiersector.

Dat zegt een woordvoerder van Agro Limburg, het grootste mestverwerkingsbedrijf in onze provincie.

Kippenmest
Het bedrijf exporteert grote hoeveelheden kippenmest naar landen als Duitsland en Frankrijk. Op dit moment overlegt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit over wat er met de kippenmest moet gebeuren. "Waarschijnlijk zal de mest uiteindelijk worden vernietigd', zo zegt Agro Limburg. "Op dit moment is het probleem nog te overzien, maar we weten nog niet waar dit eindigt."

Lees ook: 'Eieren van Limburgse pluimveebedrijven besmet'

Export
Vanwege de wettelijke regelgeving rondom de maximale productie van fosfor in ons land, wordt veel mest geëxporteerd naar het buitenland. Het mest wordt gebruikt voor plantaardige productie en voor de productie van energie.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgs pluimveebedrijf plat door verboden stof in eieren
NVWA blokkeert nog eens tientallen pluimveebedrijven
NVWA: gevaarlijke eieren in omloop
Besmette eieren bij zeven Limburgse pluimveebedrijven
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen