Overslaan en naar de inhoud gaan

Mestreechs Volleks Tejater blaast stof van klassieker

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 11:56

In Maastricht gaat vrijdag de nieuwe productie Lomele Lies in première. Het is een productie van 't Mestreechs Volleks Tejater.

Lomele Lies is een bewerkte versie van het beroemde sprookje Assepoester. Regisseur Peter Noten heeft de Limburgse variant, geschreven door zijn vader en oud-journalist Huub Noten, opnieuw bewerkt.

Dieter Koblenz
De hoofdrollen worden vertolkt door bekende namen als Eric Jaspers (Dieter Koblenz) en Marie-Ange Castermans (Duo X-Elle). Lomele Lies gaat over een arm meisje dat 'lomele' gekleed is. Dagelijks wordt zij gepest door haar stiefmoeder en twee stiefzussen. Ondertussen droomt Lomele Lies van een prins op het witte paard.

Zaterdag in Plateweg een uitgebreide reportage over Lomele Lies.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen