Overslaan en naar de inhoud gaan

Mestlekkage Venlo: bedrijf stopt met inname water

Geplaatst opdinsdag 26 september 2017 - 11:38

Een bedrijf in Venlo heeft de inname van productiewater gestaakt vanwege de lekkage van kunstmest.

Dinsdagochtend sprong een leiding met vloeibare mest bij een bedrijf aan de Parlevinkerweg. De stikstofoplossing kwam onder meer in het water van de haven terecht.

Lees ook: Leiding in Venlo gesprongen, kunstmest stroomt haven in

Productieproces
Een bedrijf dat daar gevestigd is gebruikt het water tijdens het productieproces, maar is hier volgens de brandweer vanwege de vervuiling mee gestopt. Wat de exacte gevolgen voor het bedrijf zijn, is niet bekend.

De brandweer onderzoekt de omvang van de lekkage en de impact op de omgeving.

Dierenvoer
De lekkage ontstond bij het bedrijf BELA Group. Die firma houdt zich bezig met het maken van voer voor dieren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen