Overslaan en naar de inhoud gaan

Merrie van amazone Sanne Thijssen ingeslapen na rare sprong

Geplaatst opzondag 31 december 2017 - 9:46

Sanne Thijssen uit Sevenum heeft op vervelende wijze afscheid moeten nemen van haar 11-jarige merrie Sara Galotière.

Het paard kwam verkeerd terecht na een sprong tijdens een rankingproef op de CSI4* Liverpool Horse Show.

Achterbeen
Na de landing kon de merrie niet meer op haar achterbeen staan, zo schrijft Hoefslag. De dierenambulance kwam nog ter plaatse, maar dat mocht niet meer baten

Medeleven
De organisatie laat in een verklaring weten dat het paard is ingeslapen. "Onze gevoelens en medeleven gaan uit naar Sanne en haar team, de familie Thijssen en iedereen rondom het paard", zegt voorzitter Nina Barbour.

Grote ster in de hemel
De Sevenumse amazone won veel prijzen met het paard. Volgens Thijssen was dit dan ook de zwaarste manier om een paard te verliezen. "Sara was een echte vechter en deed altijd haar opperste best", schrijft ze op Facebook. "Ook als ze vanuit stilstand over een dikke oxer moest, ging ze dóór. Ze heeft nog nooit geweigerd. Zelfs in deze laatste ronde in Liverpool gaf ze nog alles voor me. Dank je Sara! Je bent nu een grote ster in de hemel."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen