Overslaan en naar de inhoud gaan

Merken en websitenamen uit failliete boedel geveild

Geplaatst opwoensdag 14 juni 2017 - 14:16

Een groot aantal merknamen en websitenamen van het voormalige winkelconcern Macintosh is geveild.

Het in Beek gevestigde bedrijf ging in december 2015 failliet. Macintosh had de rechten van tientallen merknamen in bezit plus nog eens een paar honderd domeinnamen van websites.

Drie weken
Via een onlineveiling zijn die bij opbod verkocht. De veiling duurde drie weken en liep dinsdagavond af. In totaal ging het om 297 kavels.

Het meeste geld bracht de websitenaam Kopen.nl op. Dat domein ging voor 40.200 euro van de hand. De site Vraag.nl leverde nog 4500 euro op, en Snowboots.nl, Windsurfen.nl, Goedkopekleding.nl en Goedkopeschoenen.nl brachten iets meer dan duizend euro in het laatje.

Bescheiden
Voor de rest hield het allemaal niet over met de opbrengsten. De meeste domeinnamen waren goed voor een bescheiden bedrag variërend van een paar euro tot enkele tientjes. Op sommige domeinnamen werd zelfs helemaal niet geboden, zoals Schoenenzesdaagse.nl, Ikzoekeentas.be en Dewinkelkrant.com.

Merken
De merkrechten uit de failliete boedel van Macintosh bleken evenmin goed in de markt te liggen. Cambrigde: opbrengst 30 euro. Hoogenbosch: 6 euro. Cirio: 3 euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veilinghamer geeft Macintosh de laatste klap
Analist: 'Macintosh dreigt ten onder te gaan'
Macintosh zet zichzelf in de etalage
Uitstel van betaling voor zieltogend Macintosh-concern
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen