Overslaan en naar de inhoud gaan

'Merkelbeek meest beveiligde OLS ooit'

Geplaatst opvrijdag 30 juni 2017 - 17:07

Het Oud Limburgs Schuttersfeest in Merkelbeek is het meest beveiligde OLS ooit. Dat zegt burgemeester Odile Wolfs van de gemeente Onderbanken.

Volgens haar is de beveiliging verdubbeld sinds het laatste schuttersfeest in Nederlands Limburg in Maasniel twee jaar geleden.

Aanslagen
"We moeten er rekening mee houden dat er ook andere calamiteiten op ons af kunnen komen, die we normaliter niet in een dorp als Merkelbeek verwachten," zegt Wolfs. Ze doelt daarmee ook op aanslagen. "We hebben ons op en top voorbereid op alles wat op ons af zou kunnen komen," verzekert Odile Wolfs, "maar daarmee zeg ik niet dat we alles uit sluiten."

Duurder
Het lukt de schutterijen steeds moeilijker om geld over te houden aan het OLS. Ook de beveiliging wordt alsmaar duurder." Wolfs hoopt dat de evenementen daar niet aan ten onder gaan: 'Daar heb ik op gewezen, we moeten optimaal beveiligen en met beide voeten op de grond blijven staan. Maar de rekening moet wel betaalbaar blijven. Anders is er maar één oplossing en dat is dat de overheid meer investeert in dit soort evenementen, anders zou ik het niet weten.'

Het OLS in Merkelbeek begint zondag. Er worden tienduizenden bezoekers verwacht.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schutterij Merkelbeek gehuldigd voor winnen OLS
Schutterijen begonnen aan finalestrijd OLS
Schutterij Maasniel wint OLS 2014
Nog deze maand loting voor OLS Maasniel
Schutterij Maasniel wint OLS 2014
Organisatie van OLS bouwt grote geluidswal in Leeuwen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen