Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Merendeel basisscholen dicht: Limburgse leraren staken weer

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 6:17

Onderwijzers uit Limburg en Brabant staken vrijdag omdat ze vinden dat hun salarissen te laag zijn en de werkdruk te hoog. Volgens onderwijsbonden blijft het merendeel van de basisscholen dicht.

De juffen en meesters voeren al een jaar actie. De regionale staking in Brabant en Limburg volgt na een landelijk staking van vorig jaar en na plaatselijke stakingen eerder dit jaar in het Noorden en in de regio Midden. Eind volgende maand (woensdag 30 mei) leggen onderwijzers in Gelderland en Overijssel het werk neer.

Werkdrukakkoord
"Als resultaat van de acties is er al een werkdrukakkoord getekend met de minister. Daarmee hebben scholen komend schooljaar recht op geld voor verlichting van de werkdruk", aldus de bonden. Zij vinden de eerder toegezegde 270 miljoen euro voor betere salarissen echter veel te weinig. De onderwijsorganisaties eisen 900 miljoen.

Manifestaties
De actievoerders houden vrijdag twee manifestaties: 's ochtends in Eindhoven en 's middags in Sittard. Daar kan gesproken worden met schoolbestuurders en leraren. De acties zijn georganiseerd door onderwijsorganisaties als de Algemene Onderwijsbond, CNV Onderwijs, FNV Overheid, PO in Actie en de PO-Raad.

Gewoon les
Niet alle Limburgse basisscholen doen mee aan de staking. Eén van de scholen waar gewoon les wordt gegeven is basisschool Harlekijn in Blerick. De leraren hebben daar samen besloten om dit keer niet mee te doen. "We vinden ook dat er meer geld naar het onderwijs moet en dat de werkdruk omlaag moet. Maar niet over de ruggen van de kinderen, die het onderwijs hard nodig hebben", zegt lerares Annelies Mol.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen