Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Merendeel basisscholen dicht: Limburgse leraren staken weer

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 6:17

Onderwijzers uit Limburg en Brabant staken vrijdag omdat ze vinden dat hun salarissen te laag zijn en de werkdruk te hoog. Volgens onderwijsbonden blijft het merendeel van de basisscholen dicht.

De juffen en meesters voeren al een jaar actie. De regionale staking in Brabant en Limburg volgt na een landelijk staking van vorig jaar en na plaatselijke stakingen eerder dit jaar in het Noorden en in de regio Midden. Eind volgende maand (woensdag 30 mei) leggen onderwijzers in Gelderland en Overijssel het werk neer.

Werkdrukakkoord
"Als resultaat van de acties is er al een werkdrukakkoord getekend met de minister. Daarmee hebben scholen komend schooljaar recht op geld voor verlichting van de werkdruk", aldus de bonden. Zij vinden de eerder toegezegde 270 miljoen euro voor betere salarissen echter veel te weinig. De onderwijsorganisaties eisen 900 miljoen.

Manifestaties
De actievoerders houden vrijdag twee manifestaties: 's ochtends in Eindhoven en 's middags in Sittard. Daar kan gesproken worden met schoolbestuurders en leraren. De acties zijn georganiseerd door onderwijsorganisaties als de Algemene Onderwijsbond, CNV Onderwijs, FNV Overheid, PO in Actie en de PO-Raad.

Gewoon les
Niet alle Limburgse basisscholen doen mee aan de staking. Eén van de scholen waar gewoon les wordt gegeven is basisschool Harlekijn in Blerick. De leraren hebben daar samen besloten om dit keer niet mee te doen. "We vinden ook dat er meer geld naar het onderwijs moet en dat de werkdruk omlaag moet. Maar niet over de ruggen van de kinderen, die het onderwijs hard nodig hebben", zegt lerares Annelies Mol.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen