Overslaan en naar de inhoud gaan

Merckelbagh op nieuwe machine nieuw seizoen in

Geplaatst opzaterdag 27 maart 2021 - 18:57

Motorcoureur Milan Merckelbagh heeft komend seizoen de beschikking over een gloednieuwe fabrieksmachine van Yamaha Duitsland. De uit Heerlen afkomstige rijder komt met zijn Supersport600 uit in de Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM).

De 20-jarige Limburgse rijder heeft afgelopen week, tijdens de testdagen in Valencia voor het eerst met zijn machine kennis kunnen maken .

Afstelling perfectioneren
Samen met zijn team Bonovo Action By MGM Racing heeft hij onder de Spaanse zon de afstelling van de motor kunnen perfectioneren. De machines van het team worden officieel ondersteund door Yamaha Duitsland. Het team krijgt daardoor het beste materiaal, als eerste tot hun beschikking.

Video: L1

Ervaren en succesvol raceteam
Merckelbagh kan gebruik maken van de ruime ervaring die het team in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Bij het team hebben in het verleden veel snelle rijders onder contract gestaan. Het merendeel van deze rijders komt tegenwoordig uit uit in het WK.

Volgende stap maken
Merckebagh zit op dit moment net onder die mondiale raceklasse. Het is wel zijn grote wens om via goede resultaten de stap naar het wereldkampioenschap te maken. Het doel is om dit jaar een aantal podiumplaatsen te pakken, zodat hij kan laten zien dat hij klaar is voor de volgende stap.

Bochtenwerk
Het verschil tussen een plek in de subtop of op het podium is soms heel erg klein. "Het komt er echt op aan hoe snel je op het gas gaat, hoe laat je durft te remmen en hoe plat je durft te gaan. Alleen een snelle motor is niet voldoende, het gaat vooral om het bochtenwerk", besluit de jonge Limburgse coureur.

Thuiswedstrijd in Assen
Het seizoen begint voor Merckelbagh op 2 mei met een race op de Lausitzring. Op 15 augustus rijdt hij zijn thuiswedstrijd op het TT-circuit van Assen. Het kampioenschap bestaat uit negen wedstrijden. De races worden verreden in Duitsland, Tsjechiƫ, Oostenrijk en Nederland.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen