Overslaan en naar de inhoud gaan

Mercedes vreest voor sterke start Verstappen

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 13:54

Het Formule 1-team van Mercedes houdt er ernstig rekening mee dat Max Verstappen dit jaar een serieuze uitdager wordt voor de wereldtitel.

Met name het feit dat het aangepaste seizoen begint met twee races in Oostenrijk, baart Mercedes' technisch manager James Allison enigszins zorgen.

Staat van dienst
"We kunnen ons voorstellen dat Max opnieuw sterk zal zijn in Oostenrijk, omdat Red Bull daar altijd super-pumped up is - en ze hebben er een aardige staat van dienst", zegt Allison in de podcast F1 Nation. Daarmee doelt hij op de afgelopen twee edities van de GP van Oostenrijk, waarbij Verstappen telkens als eerste over de streep kwam.

Door de mand gevallen
Tussen 2014 en 2017 won Mercedes alle races in Oostenrijk, maar het team viel de afgelopen jaren door de mand op de Red Bull Ring. In 2018 ging men opzichtig de mist in met de pitstopstrategie van Lewis Hamilton, afgelopen jaar zorgden koelingsproblemen ervoor dat de Silberpfeilen niet uit de verf kwamen. Verstappen was op zijn beurt, gesteund door volgepakte oranje tribunes, bij beide edities de beste.

Lees ook: Max Verstappen kijkt uit naar seizoenstart in Oostenrijk

"Ik denk dat we allemaal uitkijken naar Oostenrijk, en dat we daar iets meer moeten laten zien tot wat we in staat zijn, in tegenstelling tot de underperformance die we er in de afgelopen twee jaar hebben laten zien", aldus Allison.

Geen twijfel
Daarnaast rekent Mercedes niet alleen bij de eerste races, maar ook in de rest van het seizoen op Verstappen als belangrijke concurrent in de strijd om de wereldtitel. "Er is geen enkele twijfel dat Max dit jaar een formidabele opponent voor ons gaat zijn", aldus een stellige Allison. "En Ferrari heeft ook al een en ander laten zien in de wintertests."

Lees ook: Eerste acht F1-races bevestigd: Verstappen in actie op Spa

Seizoen
Het Formule 1-seizoen begint op 5 juli. De eerste acht races van het aangepaste seizoen zijn al bekend. Later deze maand maakt de Formule 1 de kalender compleet. Mercedes-coureur Lewis Hamilton, regerend wereldkampioen, kan in 2020 beslag leggen op zijn zevende wereldtitel. Daarmee zou hij recordhouder Michael Schumacher evenaren.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen