Overslaan en naar de inhoud gaan

Mercedes vreest voor sterke start Verstappen

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 13:54

Het Formule 1-team van Mercedes houdt er ernstig rekening mee dat Max Verstappen dit jaar een serieuze uitdager wordt voor de wereldtitel.

Met name het feit dat het aangepaste seizoen begint met twee races in Oostenrijk, baart Mercedes' technisch manager James Allison enigszins zorgen.

Staat van dienst
"We kunnen ons voorstellen dat Max opnieuw sterk zal zijn in Oostenrijk, omdat Red Bull daar altijd super-pumped up is - en ze hebben er een aardige staat van dienst", zegt Allison in de podcast F1 Nation. Daarmee doelt hij op de afgelopen twee edities van de GP van Oostenrijk, waarbij Verstappen telkens als eerste over de streep kwam.

Door de mand gevallen
Tussen 2014 en 2017 won Mercedes alle races in Oostenrijk, maar het team viel de afgelopen jaren door de mand op de Red Bull Ring. In 2018 ging men opzichtig de mist in met de pitstopstrategie van Lewis Hamilton, afgelopen jaar zorgden koelingsproblemen ervoor dat de Silberpfeilen niet uit de verf kwamen. Verstappen was op zijn beurt, gesteund door volgepakte oranje tribunes, bij beide edities de beste.

Lees ook: Max Verstappen kijkt uit naar seizoenstart in Oostenrijk

"Ik denk dat we allemaal uitkijken naar Oostenrijk, en dat we daar iets meer moeten laten zien tot wat we in staat zijn, in tegenstelling tot de underperformance die we er in de afgelopen twee jaar hebben laten zien", aldus Allison.

Geen twijfel
Daarnaast rekent Mercedes niet alleen bij de eerste races, maar ook in de rest van het seizoen op Verstappen als belangrijke concurrent in de strijd om de wereldtitel. "Er is geen enkele twijfel dat Max dit jaar een formidabele opponent voor ons gaat zijn", aldus een stellige Allison. "En Ferrari heeft ook al een en ander laten zien in de wintertests."

Lees ook: Eerste acht F1-races bevestigd: Verstappen in actie op Spa

Seizoen
Het Formule 1-seizoen begint op 5 juli. De eerste acht races van het aangepaste seizoen zijn al bekend. Later deze maand maakt de Formule 1 de kalender compleet. Mercedes-coureur Lewis Hamilton, regerend wereldkampioen, kan in 2020 beslag leggen op zijn zevende wereldtitel. Daarmee zou hij recordhouder Michael Schumacher evenaren.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen