Overslaan en naar de inhoud gaan

Mercedes: Lewis deed niets fout bij botsing met Max

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 19:51

De straf die Mercedes-coureur Lewis Hamilton kreeg voor zijn botsing met de Red Bull van Max Verstappen in de Grand Prix van Groot-Brittanniƫ was volgens zijn Mercedes-team streng en niet in overeenstemming met de regels.

Dat zegt James Allison, technisch directeur van het team tegen de BBC.

Inhaalregels
Allison beweert dat Hamilton zich bij het incident aan de inhaalregels van de Formule 1 hield: "Hij hoefde geen ruimte te geven, dus ik vond het wel hard om de straf te krijgen. Wat ons betreft was de manoeuvre die Lewis maakte reglementair. Lewis was substantieel langszij. Hij had zijn vooras ver voorbij het midden van Verstappens auto."

Ziekenhuis
Hamilton werd door de race-stewards echter veroordeeld als schuldige aan het incident in de Copse-corner. Verstappen kwam hard met de bandenstapel in botsing en moest naar het ziekenhuis worden gebracht na een klap met een kracht van 51G.

Lees ook: Verstappen laakt actie en gejuich Hamilton: 'Respectloos'

Kampioenschap
Hamilton kreeg een straf van 10 seconden, waardoor hij na zijn pitstop van de tweede naar de vierde plaats zakte. De wereldkampioen kwam terug, passeerde koploper Charles Leclerc twee ronden voor het eind en bracht de voorsprong van Verstappen in de stand van het kampioenschap terug tot acht punten.

Amateuristisch
Red Bull-teambaas Christian Horner zei na de race boos dat Hamilton "de actie nooit had moeten maken" en noemde Hamiltons passeerpoging "wanhopig", "ondoordacht" en "amateuristisch".

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen