Overslaan en naar de inhoud gaan

Mercedes kijkt naar jonge coureurs, onder wie Verstappen

Geplaatst opvrijdag 14 mei 2021 - 15:16

Max Verstappen staat wel degelijk op de radar bij Mercedes als toekomstige aanwinst, maar hij is niet de enige.

"Max is absoluut een gegadigde, maar ik zie een hele groep jonge coureurs die in een Mercedes zouden kunnen rijden in de nabije toekomst", zegt teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal in een interview met de Italiaanse editie van Motorsport.com.

'Verbonden' aan Red Bull
Verstappen heeft zijn lot min of meer verbonden aan Red Bull, maar in zijn langjarige contract is wel de clausule opgenomen dat hij naar een ander team mag als Red Bull hem geen auto kan leveren waarin hij de wereldtitel kan veroveren. De Limburger lijkt dit jaar serieuzer dan ooit de strijd aan te kunnen met de Mercedessen, maar vooralsnog heeft Lewis Hamilton hem wel al in drie van de vier tot nog toe verreden grands prix afgetroefd.

Met een schuin oog kijken
Mercedes kijkt naar de toekomstige bezetting, omdat niet zeker is of zevenvoudig wereldkampioen Hamilton en tweede rijder Valtteri Bottas er na dit jaar nog bij zijn. Van beiden loopt het contract na dit jaar af. "Je moet altijd plannen maken voor de toekomst, ook al zijn we loyaal aan onze huidige coureurs. Lewis is nog altijd essentieel voor het succes van ons team. Maar we kijken met een schuin oog naar de jonge garde die het in een Mercedes ook goed zou doen, zoals Esteban Ocon en George Russell", aldus Wolff.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen