Overslaan en naar de inhoud gaan

Mercedes juicht opkomst concurrent Verstappen toe

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2020 - 9:51

Max Verstappen doet na zijn indrukwekkende zege in de 70th Anniversary Grand Prix nog volop mee om de wereldtitel en Mercedes juicht dat toe. "De Formule 1 heeft opwinding nodig en ook ons team."

"We omarmen de uitdaging en houden van strijd. Max is een geweldige coureur en een geduchte concurrent", zegt teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal.

Bandentactiek
De Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren onnavolgbaar in de eerste vier races van het seizoen, maar zondag bleek Verstappen de sterkste op Silverstone. Hij vernederde in de jubileumrace van de Formule 1 zijn twee grootste concurrenten door een slimme bandentactiek en majestueuze rijkunst.

De Limburger was zelf ook verrast door de snelheid van zijn Red Bull, die voor het eerst dit seizoen de gelijke was van Mercedes. "Max heeft laten zien waartoe onze auto echt in staat is", zegt zijn teambaas Christian Horner. "We begrijpen zelf amper hoe dat er zondag ineens uitkwam."

Gunstig
Voor de spanning in de Formule 1 is het gunstig en zelfs zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die dit jaar al drie races won, beziet dat positief. "Het is geweldig. Ik wil juist races waarin ik word uitgedaagd. Red Bull was gewoon sterker en ik ben heel benieuwd hoe hun progressie zich voortzet. We kunnen ze nu niet meer over het hoofd zien", aldus de Engelsman.

Niet de snelste
Wolff springt zijn kopman bij. "Iedereen dacht dat deze race op Silverstone een eitje voor onze jongens zou zijn, maar dat was dus duidelijk niet het geval. We hadden niet de snelste auto. Ik geniet er eigenlijk wel van, want we krijgen nu een mooi gevecht om de wereldtitel tussen drie man. Er zijn nog tien races te gaan en één uitvalbeurt kan al grote gevolgen hebben voor de stand. Het wordt een stuk interessanter dan menigeen een paar weken geleden dacht."

Zwaktes
De teambaas van Mercedes geeft toe dat de oerdegelijke en rappe Duitse bolide, die dit jaar in de zwarte kleuren is gehuld als statement tegen racisme, in bijzonder warme omstandigheden zwaktes kent. "Onze auto heeft een extreem grote neerwaarts druk en bij hitte komt er meer druk op de banden en hebben we veel meer last van slijtage. We hadden veel meer problemen dan de andere teams en hebben op dit punt nog wel een en ander op te lossen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen