Overslaan en naar de inhoud gaan

Meppend VVD-raadslid Weert legt politiek werk stil

Geplaatst opwoensdag 30 december 2015 - 13:50

Het bestuur van de VVD in Weert gaat zijn raadslid Rolf Zincken vragen voorlopig geen vergaderingen en overleggen van de partij en de gemeenteraad bij te wonen.

Het bestuur wacht eerst een uitspraak van de rechter af voordat het eventuele verdere maatregelen tegen het raadslid Zincken neemt.

Feestje
Zincken werd afgelopen zondag aangehouden, nadat hij een Weerter ondernemer tijdens een feestje in evenementencentrum De Paterskerk ernstig mishandeld zou hebben. Het slachtoffer, Eric Adams, moest voor zijn verwondingen in het ziekenhuis behandeld worden. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Lees ook: Raadslid uit Weert opgepakt voor mishandeling

Naar de rechter
Het bestuur en de fractievoorzitter van de VVD hebben woensdagmorgen overleg gevoerd over de kwestie. "We betreuren het dat dit is gebeurd", zegt VVD-voorzitter Vincent van Brussel. "We willen echter eerst het oordeel van de rechter afwachten voordat we eventuele verder maatregelen nemen. Daar willen we nu niet op vooruitlopen. We gaan Rolf Zincken wel vragen of hij zich lopende de procedure afzijdig houdt van partijactiviteiten en van vergaderingen. Als de rechter een uitspraak heeft gedaan, ontstaat er een nieuwe situatie waar te te zijner tijd over zullen praten."

Rof Zincken, die woensdagmorgen contact heeft gehad met het bestuur, zegt gevolg te gaan geven aan de oproep. "Voor het overige zal ik de juridische procedure afwachten, aldus Zincken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woningvereniging schorst meppend raadslid Weert
Meppend raadslid per direct uit VVD-fractie Weert gegooid
Slaand raadslid uit Weert voor de rechter
Slaand raadslid voor rechter ondanks schikking
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen