Overslaan en naar de inhoud gaan

Menukaart inspiratiebron voor graffitikunst in restaurant

Geplaatst opwoensdag 19 juli 2017 - 13:32

Zelf gaat hij op vakantie naar Spanje, maar in het sterrenrestaurant van chef Servais Tielman gaat hard gewerkt worden. Vijf graffitikunstenaars krijgen namelijk de vrije hand om Cucina del Mondo in Heerlen om te toveren tot een waar kunstwerk.

De sterchef kwam op dit idee toen hij eerder tijdens een tentoonstelling gerechten mocht koppelen aan collectiewerken. "Ondernemen is risico nemen en soms betekent dat ook iets geks doen", vertelt Tielman aan Misset Horeca.

Voorafje
Om inspiratie op te doen, zijn de kunstenaars eerst goed de sfeer komen proeven. De sterchef heeft het vijftal zijn gerechten laten eten, kennis laten maken met zijn gasten en leveranciers en een kijkje in zijn keuken gegeven. "De kunstenaars krijgen de vrije hand, maar het moet wel een bepaalde klasse uitstralen. Er komen dus bijvoorbeeld geen doodskoppen."

Stoer menu
De transformatie in het restaurant, gaat ook terugkomen in de menukaart. "Die wordt een stuk stoerder", aldus Tielman. "Ook in het menu gaan we het randje opzoeken. Bijvoorbeeld een mooie Spaanse garnaal die we rauw serveren. Door een mooie marinade komt die rauwe garnaal fantastisch tot zijn recht."

Hapje van de muur
Ook de gasten en leveranciers worden geïnspireerd door het idee en kunnen een stukje muur adopteren vanaf 1000 euro. "Vijftien stukjes muur hebben op deze manier al een eigenaar gekregen. Deze donateurs krijgen een eigen bordje bij het graffitiwerk."

Op 31 juli overhandigt Servais Tielman de sleutel aan de vijf graffitikunstenaars om twee weken later zijn vernieuwde restaurant te openen.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Video: Graffitikunstenaars nemen restaurant onder handen
'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'
Feest barst los in nieuw Limburgs sterrenrestaurant
Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen