Overslaan en naar de inhoud gaan

Menukaart inspiratiebron voor graffitikunst in restaurant

Geplaatst opwoensdag 19 juli 2017 - 13:32

Zelf gaat hij op vakantie naar Spanje, maar in het sterrenrestaurant van chef Servais Tielman gaat hard gewerkt worden. Vijf graffitikunstenaars krijgen namelijk de vrije hand om Cucina del Mondo in Heerlen om te toveren tot een waar kunstwerk.

De sterchef kwam op dit idee toen hij eerder tijdens een tentoonstelling gerechten mocht koppelen aan collectiewerken. "Ondernemen is risico nemen en soms betekent dat ook iets geks doen", vertelt Tielman aan Misset Horeca.

Voorafje
Om inspiratie op te doen, zijn de kunstenaars eerst goed de sfeer komen proeven. De sterchef heeft het vijftal zijn gerechten laten eten, kennis laten maken met zijn gasten en leveranciers en een kijkje in zijn keuken gegeven. "De kunstenaars krijgen de vrije hand, maar het moet wel een bepaalde klasse uitstralen. Er komen dus bijvoorbeeld geen doodskoppen."

Stoer menu
De transformatie in het restaurant, gaat ook terugkomen in de menukaart. "Die wordt een stuk stoerder", aldus Tielman. "Ook in het menu gaan we het randje opzoeken. Bijvoorbeeld een mooie Spaanse garnaal die we rauw serveren. Door een mooie marinade komt die rauwe garnaal fantastisch tot zijn recht."

Hapje van de muur
Ook de gasten en leveranciers worden geïnspireerd door het idee en kunnen een stukje muur adopteren vanaf 1000 euro. "Vijftien stukjes muur hebben op deze manier al een eigenaar gekregen. Deze donateurs krijgen een eigen bordje bij het graffitiwerk."

Op 31 juli overhandigt Servais Tielman de sleutel aan de vijf graffitikunstenaars om twee weken later zijn vernieuwde restaurant te openen.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Graffitikunstenaars nemen restaurant onder handen
'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'
Feest barst los in nieuw Limburgs sterrenrestaurant
Sterrenrestaurant Beluga Maastricht verkocht
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen