Overslaan en naar de inhoud gaan

Mentor wilde Max Verstappen besmetten met coronavirus

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 11:40

Een opmerkelijk plan van Red Bull Racing-goeroe Helmut Marko om Max Verstappen in een gecontroleerde omgeving met het coronavirus op te zadelen, is afgeschoten.

De technische baas en mentor van de Red Bull-coureurs geeft in het Oostenrijkse televisieprogramma ÖRF Sport am Sonntag aan dat dat idee binnen het team 'niet echt positief ontvangen werd'.

Ideaal
"We zouden een kamp organiseren, waarin we deze toch wat stille tijd fysiek en mentaal zouden overbruggen", licht Marko zijn gedachtespinsel toe. "Het zou dan natuurlijk ideaal zijn geweest als de coureurs dan aangestoken zouden worden."

Klaar voor het WK
"Het zijn allemaal jonge, sterke mannen met een uitstekende gezondheid. Op die manier zouden ze, wanneer we weer aan de slag gaan, klaar zijn voor een zeer zwaar wereldkampioenschap", aldus Marko. De eerste acht races op de Formule 1-kalender zijn afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Daardoor dreigt een ultrakort Formule 1-seizoen waarin mogelijk nog enkele afgelaste races, zoals de Grand Prix van Nederland, worden ingepast.

Lees ook: Verstappen langer in wachtkamer: ook geen GP Azerbeidzjan

Angstige Verstappen
Marko zei eerder al dat Verstappen angstig is om het coronavirus op te lopen. Daarom zag de Limburger ook een ander idee, namelijk trainen op het Red Bull-complex in Oostenrijk, ook niet zitten. De jongste racewinnaar aller tijden traint in plaats daarvan thuis, in Monaco, in een simulator.

14 juni
Op dit moment is de GP van Canada op 14 juni de eerstvolgende Formule 1-race op de kalender. Eerder werd al de zomerstop - waarin teams de fabrieken enkele weken op slot moeten doen - overgeheveld naar maart om ruimte te creëren voor het inhalen van afgelaste wedstrijden.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen