Overslaan en naar de inhoud gaan

Mensensmokkel, drugs en boetes bij grote grenscontrole

Geplaatst opvrijdag 29 september 2017 - 10:11

Bij de grote politiecontrole aan de grens bij Eijsden zijn donderdag twee mensensmokkelaars aangehouden.

In totaal zette de politie 400 auto's aan de kant op de A2 en bij grensovergang Withuis.

Ambtenaren
Auto's en inzittenden werden gecontroleerd door Nederlandse en Belgische politie, douane, belastingdienst en marechaussee. Ook ambtenaren van de gemeente Eijsden-Margraten en Rijkswaterstaat hielpen mee, voor een totaal van 140 controleurs.

Lees ook: Auto's in beslag genomen bij grenscontrole

Beslag
Drie auto's werden om verschillende redenen in beslag genomen. Verder heeft de politie 5000 euro aan openstaande boetes geïnd, en is er voor 105.000 euro aan belastingschuld aan het licht gekomen. Eén automobilist kreeg een proces-verbaal omdat hij verboden wapens in zijn auto had liggen, een andere zat met te veel alcohol op achter het stuur. In ongeveer tien auto's vond de politie een kleine hoeveelheid softdrugs.

Bij de kleine grensovergang Withuis kregen vijf vrachtwagenchauffeurs nog een boete voor het overschrijden van de rusttijdenwet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen