Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mensenpoep zorgt voor overlast op de dijk in Maastricht

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 21:00

Buurtbewoners aan de Bosscherweg in Maastricht hebben het helemaal gehad met het wc-papier en de mensenpoep die ze dagelijks aantreffen op de dijk.

De grote boosdoener is volgens de buurtbewoners de camperplaats iets verderop.

Geen wc
Op de camperplaats zijn geen sanitaire voorzieningen. Gasten behoren hun behoefte te doen in hun eigen, zelfvoorzienende camper. Maar de buurtbewoners stuiten dagelijks op menselijke uitwerpselen en wc-papier langs de paadjes op de dijk.

Ziek
Menselijke drollen zijn gevaarlijk voor met name dieren. "Honden likken aan alles en vooral aan mensenstront. Er zijn al een aantal honden ziek geworden. Ze hadden
uitdrogingsverschijnselen en sommige dieren moesten naar de kliniek", vertelt buurtbewoonster Petra Dragstra.

Ze maakt zich zorgen over de overlast. "Op de dijk wandelen vaak ouders met hun kleine kinderen. Stel dat die zo'n vies papiertje oppakken?"

Buurtbewoners zijn het wc-papier en de mensenpoep die ze dagelijks aantreffen helemaal zat
Video: L1

Aso's
Hans Stelwagen, exploitant van de camperplaats, erkent het probleem "Het is niet onwaarschijnlijk dat het gasten zijn. Mijn klantenbestand bestaat uit een gemiddelde doorsnede van de maatschappij en daar zitten dus ook aso’s bij."

De buurt wil dat Stelwagen een oplossing zoekt voor het probleem, het liefst in de vorm van een sanitair gebouw. Volgens Stelwagen is dat niet mogelijk. Zijn camperplaats bevindt zich in de uiterwaarden van de Maas en volgens de geldende vergunningen mag daar volgens Stelwagen niet gebouwd worden van Rijkswaterstaat.

Maar ook als het wel zou mogen, dan is het nog maar de vraag of de exploitant een sanitaire voorziening plaatst. "Ik zou dan moeten investeren in zo’n gebouw en krijg daar de exploitatiekosten bovenop als ik bijvoorbeeld een poetsvrouw moet inhuren om drie keer op een dag de boel schoon te maken".

'Verboden te poepen'
Buurtbewoners hebben er een hard hoofd in. "Ik heb geprobeerd te spreken met meneer Stelwagen, maar een gesprek kan ik het niet noemen", zegt Dragstra, "Je loopt tegen een muur aan als je met hem praat." De exploitant wil best met de buurtbewoners praten, maar zo stelt hij: "Als ze gaan eisen dat ik hier een toiletgebouw moet bouwen, dan zijn we een standje te ver in het gesprek."

Op de camperplaats zijn intussen lampen geplaatst bij de uitgang naar de dijk en hangt een bordje op met de tekst 'Verboden te poepen'.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen