Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mensenpoep zorgt voor overlast op de dijk in Maastricht

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 21:00

Buurtbewoners aan de Bosscherweg in Maastricht hebben het helemaal gehad met het wc-papier en de mensenpoep die ze dagelijks aantreffen op de dijk.

De grote boosdoener is volgens de buurtbewoners de camperplaats iets verderop.

Geen wc
Op de camperplaats zijn geen sanitaire voorzieningen. Gasten behoren hun behoefte te doen in hun eigen, zelfvoorzienende camper. Maar de buurtbewoners stuiten dagelijks op menselijke uitwerpselen en wc-papier langs de paadjes op de dijk.

Ziek
Menselijke drollen zijn gevaarlijk voor met name dieren. "Honden likken aan alles en vooral aan mensenstront. Er zijn al een aantal honden ziek geworden. Ze hadden
uitdrogingsverschijnselen en sommige dieren moesten naar de kliniek", vertelt buurtbewoonster Petra Dragstra.

Ze maakt zich zorgen over de overlast. "Op de dijk wandelen vaak ouders met hun kleine kinderen. Stel dat die zo'n vies papiertje oppakken?"

Buurtbewoners zijn het wc-papier en de mensenpoep die ze dagelijks aantreffen helemaal zat
Video: L1

Aso's
Hans Stelwagen, exploitant van de camperplaats, erkent het probleem "Het is niet onwaarschijnlijk dat het gasten zijn. Mijn klantenbestand bestaat uit een gemiddelde doorsnede van de maatschappij en daar zitten dus ook aso’s bij."

De buurt wil dat Stelwagen een oplossing zoekt voor het probleem, het liefst in de vorm van een sanitair gebouw. Volgens Stelwagen is dat niet mogelijk. Zijn camperplaats bevindt zich in de uiterwaarden van de Maas en volgens de geldende vergunningen mag daar volgens Stelwagen niet gebouwd worden van Rijkswaterstaat.

Maar ook als het wel zou mogen, dan is het nog maar de vraag of de exploitant een sanitaire voorziening plaatst. "Ik zou dan moeten investeren in zo’n gebouw en krijg daar de exploitatiekosten bovenop als ik bijvoorbeeld een poetsvrouw moet inhuren om drie keer op een dag de boel schoon te maken".

'Verboden te poepen'
Buurtbewoners hebben er een hard hoofd in. "Ik heb geprobeerd te spreken met meneer Stelwagen, maar een gesprek kan ik het niet noemen", zegt Dragstra, "Je loopt tegen een muur aan als je met hem praat." De exploitant wil best met de buurtbewoners praten, maar zo stelt hij: "Als ze gaan eisen dat ik hier een toiletgebouw moet bouwen, dan zijn we een standje te ver in het gesprek."

Op de camperplaats zijn intussen lampen geplaatst bij de uitgang naar de dijk en hangt een bordje op met de tekst 'Verboden te poepen'.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen