Overslaan en naar de inhoud gaan

Mensenpoep zorgt voor overlast op de dijk in Maastricht

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 21:00

Buurtbewoners aan de Bosscherweg in Maastricht hebben het helemaal gehad met het wc-papier en de mensenpoep die ze dagelijks aantreffen op de dijk.

De grote boosdoener is volgens de buurtbewoners de camperplaats iets verderop.

Geen wc
Op de camperplaats zijn geen sanitaire voorzieningen. Gasten behoren hun behoefte te doen in hun eigen, zelfvoorzienende camper. Maar de buurtbewoners stuiten dagelijks op menselijke uitwerpselen en wc-papier langs de paadjes op de dijk.

Ziek
Menselijke drollen zijn gevaarlijk voor met name dieren. "Honden likken aan alles en vooral aan mensenstront. Er zijn al een aantal honden ziek geworden. Ze hadden
uitdrogingsverschijnselen en sommige dieren moesten naar de kliniek", vertelt buurtbewoonster Petra Dragstra.

Ze maakt zich zorgen over de overlast. "Op de dijk wandelen vaak ouders met hun kleine kinderen. Stel dat die zo'n vies papiertje oppakken?"

Buurtbewoners zijn het wc-papier en de mensenpoep die ze dagelijks aantreffen helemaal zat
Video: L1

Aso's
Hans Stelwagen, exploitant van de camperplaats, erkent het probleem "Het is niet onwaarschijnlijk dat het gasten zijn. Mijn klantenbestand bestaat uit een gemiddelde doorsnede van de maatschappij en daar zitten dus ook aso’s bij."

De buurt wil dat Stelwagen een oplossing zoekt voor het probleem, het liefst in de vorm van een sanitair gebouw. Volgens Stelwagen is dat niet mogelijk. Zijn camperplaats bevindt zich in de uiterwaarden van de Maas en volgens de geldende vergunningen mag daar volgens Stelwagen niet gebouwd worden van Rijkswaterstaat.

Maar ook als het wel zou mogen, dan is het nog maar de vraag of de exploitant een sanitaire voorziening plaatst. "Ik zou dan moeten investeren in zo’n gebouw en krijg daar de exploitatiekosten bovenop als ik bijvoorbeeld een poetsvrouw moet inhuren om drie keer op een dag de boel schoon te maken".

'Verboden te poepen'
Buurtbewoners hebben er een hard hoofd in. "Ik heb geprobeerd te spreken met meneer Stelwagen, maar een gesprek kan ik het niet noemen", zegt Dragstra, "Je loopt tegen een muur aan als je met hem praat." De exploitant wil best met de buurtbewoners praten, maar zo stelt hij: "Als ze gaan eisen dat ik hier een toiletgebouw moet bouwen, dan zijn we een standje te ver in het gesprek."

Op de camperplaats zijn intussen lampen geplaatst bij de uitgang naar de dijk en hangt een bordje op met de tekst 'Verboden te poepen'.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen