Overslaan en naar de inhoud gaan

Mensenketting van 87 kilometer als protest naar Tihange

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 15:31

De Akense Actiegroep tegen Atoomenergie (AAA) wil zomer 2017 met hulp van burgers een lange menselijke ketting vormen als Euregionaal protest tegen het openhouden van de kerncentrale in Tihange.

De bedoeling is dat zich een menselijke rij van 87 kilometer vormt, die begint in Aken en via Maastricht en Luik uiteindelijk eindigt in Tihange.

55.000 - 60.000 mensen
Voor het euregionale protest zijn naar schatting 55.000 tot 60.000 mensen uit Duitsland, Nederland, België en Luxemburg nodig. Om dat enorme aantal bij elkaar te krijgen wil AAA alle soorten sportclubs, politieke partijen, scholen en andere groepen mobiliseren. Een precieze datum wordt een dezer dagen vastgesteld.

Parkstad niet in rijtje...
Ook in Zuid-Limburg begint men zich te roeren. De Heerlense PvdA vindt het tijd voor een tegengeluid en wil binnenkort een demonstratie in Parkstad organiseren. Een datum staat nog niet definitief vast. Voorzitter Joost Reinaerts: "Wat ons betreft hoeft Parkstad niet in het rijtje Tsjernobyl en Fukushima te staan."

Lees ook: Woede over 'lakse houding' exploitant Tihange.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kamervragen over vervroegde sluiting kerncentrale Tihange
Geen verrassingen in definitieve kieslijst PvdA
Gemeenteraad Heerlen wil rampenplan kerncentrale Tihange
Burgemeester Hoes wil sneller informatie over Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen