Overslaan en naar de inhoud gaan

Mensenketting van 87 kilometer als protest naar Tihange

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 15:31

De Akense Actiegroep tegen Atoomenergie (AAA) wil zomer 2017 met hulp van burgers een lange menselijke ketting vormen als Euregionaal protest tegen het openhouden van de kerncentrale in Tihange.

De bedoeling is dat zich een menselijke rij van 87 kilometer vormt, die begint in Aken en via Maastricht en Luik uiteindelijk eindigt in Tihange.

55.000 - 60.000 mensen
Voor het euregionale protest zijn naar schatting 55.000 tot 60.000 mensen uit Duitsland, Nederland, Belgiƫ en Luxemburg nodig. Om dat enorme aantal bij elkaar te krijgen wil AAA alle soorten sportclubs, politieke partijen, scholen en andere groepen mobiliseren. Een precieze datum wordt een dezer dagen vastgesteld.

Parkstad niet in rijtje...
Ook in Zuid-Limburg begint men zich te roeren. De Heerlense PvdA vindt het tijd voor een tegengeluid en wil binnenkort een demonstratie in Parkstad organiseren. Een datum staat nog niet definitief vast. Voorzitter Joost Reinaerts: "Wat ons betreft hoeft Parkstad niet in het rijtje Tsjernobyl en Fukushima te staan."

Lees ook: Woede over 'lakse houding' exploitant Tihange.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kamervragen over vervroegde sluiting kerncentrale Tihange
Geen verrassingen in definitieve kieslijst PvdA
Burgemeester Hoes wil sneller informatie over Tihange
Gemeenteraad Heerlen wil rampenplan kerncentrale Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen