Overslaan en naar de inhoud gaan

Mensenketting van 87 kilometer als protest naar Tihange

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 15:31

De Akense Actiegroep tegen Atoomenergie (AAA) wil zomer 2017 met hulp van burgers een lange menselijke ketting vormen als Euregionaal protest tegen het openhouden van de kerncentrale in Tihange.

De bedoeling is dat zich een menselijke rij van 87 kilometer vormt, die begint in Aken en via Maastricht en Luik uiteindelijk eindigt in Tihange.

55.000 - 60.000 mensen
Voor het euregionale protest zijn naar schatting 55.000 tot 60.000 mensen uit Duitsland, Nederland, België en Luxemburg nodig. Om dat enorme aantal bij elkaar te krijgen wil AAA alle soorten sportclubs, politieke partijen, scholen en andere groepen mobiliseren. Een precieze datum wordt een dezer dagen vastgesteld.

Parkstad niet in rijtje...
Ook in Zuid-Limburg begint men zich te roeren. De Heerlense PvdA vindt het tijd voor een tegengeluid en wil binnenkort een demonstratie in Parkstad organiseren. Een datum staat nog niet definitief vast. Voorzitter Joost Reinaerts: "Wat ons betreft hoeft Parkstad niet in het rijtje Tsjernobyl en Fukushima te staan."

Lees ook: Woede over 'lakse houding' exploitant Tihange.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kamervragen over vervroegde sluiting kerncentrale Tihange
Geen verrassingen in definitieve kieslijst PvdA
Gemeenteraad Heerlen wil rampenplan kerncentrale Tihange
Burgemeester Hoes wil sneller informatie over Tihange
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen