Overslaan en naar de inhoud gaan

Mensenhandelverdachte niet welkom als zorghulp in ziekenhuis

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 8:50

Ziekenhuizen MUMC+ en Zuyderland gaan niet in zee met Bas B. (35). De mensenhandelverdachte bood zich aan als vrijwilliger in de zorg tijdens de coronacrisis.

Beide organisaties hebben zijn brief links laten liggen, vertellen bronnen aan L1.

Lees ook: Verdachte van mensenhandel wil zorg in tijdens coronacrisis

Kwetsbare vrouwen
De Sittardse verdachte heeft een zorgachtergrond en besloot zich daarom aan te melden als vrijwilliger. Bas heeft immers tijd nu hij, na ruim twee jaar in voorarrest, tijdelijk op vrije voeten is. De dertiger wordt verdacht van het prostitueren van een zwakbegaafde vrouw, het afpersen van kwetsbare vrouwen, stalking en diefstal.

Niet welkom
Toen L1 dinsdag over zijn open sollicitatie publiceerde, gingen er wat bellen rinkelen in genoemde ziekenhuizen. Inmiddels is besloten dat de man niet welkom is; in ieder geval niet als zorghulp. Op 27 mei moet hij weer voor de rechter verschijnen. Dan wordt zijn zaak behandeld. In een eerder stadium liet de rechter al weten 'een beetje te schrikken' van zijn wens om in de zorg te werken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen