Grote grenscontrole: 33 bestuurders aangehouden

Bij een grote Duits-Nederlandse grenscontrole zijn woensdag 33 bestuurders aangehouden, onder andere voor witwassen en diefstal.

Geheime opvangplekken voor slachtoffers mensenhandel

Meiden en jonge vrouwen met een beperking die slachtoffer zijn geworden van bijvoorbeeld loverboys, worden sinds twee maanden in Limburg opgevangen en begeleid.

Uitbuiters dertienjarige prostituee langer vast
De voorlopige hechtenis van het drietal dat ervan wordt verdacht een 13-jarig meisje in Roermond tot prostitutie te hebben gedwongen, is opnieuw met dertig dagen verlengd.
Drietal dwong dertienjarig meisje tot prostitutie

De politie heeft drie mannen in de boeien geslagen die in Roermond een dertienjarig meisje dwongen tot prostitutie.

Belg aangehouden voor mensensmokkel

Tijdens de grootscheepse grenscontroles in Heerlen, Venlo en Tegelen is donderdag een Belg aangehouden voor mensensmokkel.

Ambtenaren krijgen les in herkennen mensenhandel

Baliemedewerkers en toezichthouders van verschillende Limburgse gemeenten krijgen sinds kort trainingen om mensenhandel en arbeidsuitbuiting te leren herkennen.

Voormalig restauranthouder vrijgesproken in hoger beroep

Voormalig restauranthouder Serge B. uit Heerlen is in hoger beroep vrijgesproken van mensenhandel en het bezit van een foto met daarop kinderporno.

Jarenlange celstraffen geëist tegen mensenhandelaren

Het Openbaar Ministerie heeft forse celstraffen geëist tegen vijf van de zes verdachten in een omvangrijke zaak in mensenhandel.

Vergunning transportbedrijf Wismans ingetrokken

De vergunning van het Venlose transportbedrijf Wismans is definitief ingetrokken.

Speciale opvang slachtoffers loverboys hard nodig

De zorg en opvang van meisjes die het slachtoffer zijn van loverboys, schiet tekort. Er moet in Limburg daarom één centrale opvang- en behandellocatie komen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!