Overslaan en naar de inhoud gaan

Mensen hinderen hulpverleners bij dodelijk ongeluk A58

Geplaatst opzaterdag 4 augustus 2018 - 19:19

De politie gaat bestuurders op de bon slingeren die opnames hebben gemaakt na het ongeluk op de A58 waarbij een man uit Roermond zaterdagmorgen om het leven kwam. De ramptoeristen liepen daarbij hulpverleners en onderzoekers voor de voeten.

Sommige mensen stapten uit hun auto en stoorden daarbij de hulpverleners en onderzoekers hinderlijk bij hun werk. Ook zijn ze door sporen gelopen.

Respectloos
Een enkeling haalde het zelfs in z'n hoofd om een reanimatie van een van de slachtoffers vast te leggen. "Hiermee toon je niet alleen dat je geen enkele vorm van respect hebt maar je loopt ook in de weg en zorgt voor woede bij omstanders en de hulpverleners", schrijft de politie vol ongeloof op Facebook.

Lees ook: Roermondenaar (48) overleden bij ongeluk op A58

Negeren
Ook negeerden enkele automobilisten een rood kruis boven de weg. Daarnaast waren er bestuurders die al rijdend vanaf de andere rijbaan het zware ongeluk vastlegden. Iemand zette zelfs met gevaar voor eigen leven zijn voertuig midden op de snelweg stil om een 'mooi filmpje' te maken, zoals de politie het schrijft. Een vrachtwagen kon nog maar net voorkomen dat hij op de filmer botste.

De politie heeft zoveel mogelijk kentekens genoteerd. Volgens de politie kunnen tientallen bestuurders een flinke bekeuring op de deurmat verwachten.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen