Overslaan en naar de inhoud gaan

'Mensen blijven in de toekomst thuiswerken'

Geplaatst opmaandag 28 juni 2021 - 9:49

Het advies om zo veel mogelijk thuis te werken is dit weekend geschrapt. Als mensen op hun werkplek anderhalve meter afstand kunnen houden, mogen ze weer op locatie werken. Directeur Huub Narinx van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) verwacht dat mensen ook in de toekomst thuis blijven werken.

Daarover moeten werkgevers en werknemers goede afspraken maken zodat een balans ontstaat, zo zegt hij maandag in de L1 Nieuwsshow. Van de mensen die thuis kunnen werken zal meer dan de helft structureel minimaal een dag per week thuiswerken, verwacht hij.

Schema's maken
Op de werkvloer geldt nog steeds de anderhalvemetermaatregel. Als die niet gehandhaafd kan worden, geldt nog steeds het advies om thuis te werken. "Mensen vergeten wel eens dat die regel nog geldt, maar daar moeten ze toch een beetje voorzichtig mee zijn", zegt Narinx. "Je moet goede afspraken maken binnen de afdelingen. Veel werkgevers hebben daar al op ingespeeld en schema's gemaakt voor medewerkers."

Stapsgewijs
Doordat de vakantieperiode aanbreekt, gaan mensen nu niet allemaal massaal weer terug naar kantoor. Daarnaast werkte sowieso de helft van de mensen al niet thuis vanwege hun werk in bijvoorbeeld de bouw- of zorgsector. "Het terugkeren naar kantoor gaat stapsgewijs", legt Narinx uit.

Balans vinden
"We gaan naar een situatie waarin thuiswerken een bepaalde plek krijgt", denkt de directeur van de LWV. "Daarin is het zoeken naar een balans. Voor iedereen is die balans anders. Werkgevers en werknemers moeten dat samen bespreken. Werkgevers hebben ook gezien hoe goed het werkt als mensen een goede thuiswerksituatie hebben, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Je zult maar thuis moeten werken met drie kleine kinderen om je heen." Daarnaast moet er werk van worden gemaakt om thuiswerkplekken goed in te richten.

Andere zorgen
Het thuiswerken is niet de grootste zorg van Narinx. "We zien dat het goed gaat met de economie, maar we hebben nog veel te doen. De aanvoer van kunststof, staal en aluminium blijft bijvoorbeeld achter en containers uit China zijn vier keer zo duur geworden. We moeten met vaccineren en investeren uit de crisis komen, maar veel bedrijven hebben weinig investerend vermogen op dit moment."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen