Overslaan en naar de inhoud gaan

Menner Van Eijk twee medailles én persoonlijk record rijker

Geplaatst opmaandag 16 september 2019 - 21:36

Het WK mennen voor tweespanrijders is een succesvol toernooi gebleken voor Stan van Eijk. De Schinveldenaar greep in het Duitse Drebkau een zilveren én een bronzen medaille.

Het zilver veroverde Van Eijk met de Nederlandse equipe in de landenwedstrijd, terwijl hij individueel beslag legde op het brons.

Excelleren
De menners gingen op drie onderdelen de strijd aan: dressuur, vaardigheid en marathon. Het totaalklassement bepaalt vervolgens wie met de medailles aan de haal gaat. En waar de dressuurproef op voorhand voor Van Eijk het zorgenkindje was, excelleerde hij - met een van een collega geleend paard - op het WK op dat onderdeel.

Persoonlijk record
"Nationaal was mijn persoonlijk record 49 strafpunten, maar internationaal had ik nog nooit minder dan 50 strafpunten gereden", aldus Van Eijk over de dressuur. "En je weet dat de jury op een WK een stukje strenger is. En dan rijden wij dit weekend 49 strafpunten; een persoonlijk record op internationaal niveau, dus." Daarmee was er al de nodige feestvreugde in het kamp-Van Eijk, op moment dat de vaardigheidsproef en marathonproef nog moesten volgen.

Lees ook: Menner Van Eijk op WK: 'Medaillekansen zijn er altijd'

Brons en zilver
Op de marathon werd Van Eijk derde, waarna hij zich bij de vaardigheidsproef - ondanks strafseconden - verzekerde van een individuele bronzen medaille. De Hongaar Martin Hölle greep het goud, vóór de Duitser Sandro Koalick. In de landenwedstrijd werd Van Eijk samen met Antonie ter Harmsel en Geert Dijkhof namens Nederland tweede achter Hongarije.

'Budget tussen de tien en twintig keer hoger'
Van Eijk is er heel blij mee, zeker gezien de financiële slagkracht van de concurrentie. "Ik denk dat hun budgetten tussen de tien en twintig keer hoger zijn dan dat van ons per jaar", zegt de menner, die het naar eigen zeggen dat ook van het 'ontwikkelen' van de paarden moet hebben. "Je moet kwalitatief sterke paarden en de juiste koets hebben, maar het gaat ook om talent, training en tijd. We hebben wel minder budget, maar dan kun je nog steeds van een minder goed paard een beter paard maken. Het is niet de makkelijkste weg, maar het werkt dus wel, haha."

'Normale' leven
Of er in Schinveld een huldiging volgt, weet Van Eijk niet. "Daar ben ik ook niet mee bezig geweest. We zijn net thuis, we hebben met het hele team dat mee naar Duitsland is geweest, gegeten en ik ga vroeg naar bed. Morgen ga ik opruimen en woensdag begint het 'normale' leven weer." Van Eijk geeft in het dagelijks leven menlessen, traint paarden en is in de weer met huifkarren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen