Overslaan en naar de inhoud gaan

Menner Van Eijk kijkt terug op WK: 'Ik ben voor nu blij'

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 6:02

Menner Stan van Eijk uit Schinveld kijkt daags na het WK tweespannen in Kronenberg met een redelijk goed gevoel terug. "Ik ben voor nu blij, maar niet helemaal", zegt Van Eijk enigszins glimlachend.

Van Eijk blikte maandagavond terug in het L1-programma AvondGasten Sport.

Zorac
Van Eijk haalde individueel een zesde plaats en behaalde brons met het Nederlandse team in Kronenberg. Daar zag het aan het begin van het weekend niet naar uit. De ruiter uit Schinveld moest op het allerlaatste moment een paardenwissel toepassen omdat zijn paard Zorac kampte met een dik been. "Het gaat goed met hem, maar hij heeft nog enkele weken rust nodig."

Mede door de paardenwissel stond Van Eijk na de wedstrijden op zaterdag op de 27ste plek.

Vaardigheid
Toch belandde Van Eijk nog in de top tien doordat het onderdeel vaardigheid zondag op het programma stond. "Het is mijn beste onderdeel. Dat ligt me goed, samen met de marathon. Alleen doe ik dat normaal met Zorac en nu moest ik dat met een andere combinatie doen, maar het ging goed."

Wereldtitel
Van Eijk kan wat betreft budget niet tippen aan toplanden als Duitsland en Hongarije. Toch heeft de Limburger de ambitie om op termijn de wereldtitel te pakken. "Twee jaar geleden pakte ik brons en zat alles mee en dit jaar ging niks vanzelf."

Lees ook: Brons én pech voor Stan van Eijk op WK in Kronenberg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen