Overslaan en naar de inhoud gaan

Meningsverschil Provincie over milieuvignet Maastricht

Geplaatst opzondag 28 januari 2018 - 11:32

Binnen het provinciebestuur is er een meningsverschil over het plan van de gemeente Maastricht om het Duitse milieuvignet verplicht te gaan stellen voor auto's in het centrum.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans zei vrijdag niets te zien in dat plan. "Het provinciebestuur is nooit dol op tol", zo zei hij afgelopen vrijdag in een Statencommissie.

Lees ook: Koopmans ziet niks in plan Maastrichts milieuvignet

Geen slecht plan​
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts denkt daar toch anders over. In een tweet laat hij weten het nog niet zo'n slecht plan te vinden 'om het systeem van de buren te gebruiken om de binnenstad schoner te maken'. Bovendien hebben de meeste auto's in de Euregio dat vignet al, zo zegt hij.

Lees ook: Maastricht wil milieuvignet op auto invoeren

Overleg
Het is overigens nog lang niet zeker dat dat Duitse autovignet in Maastricht wordt ingevoerd. Het gemeentebestuur laat onderzoeken of het juridisch überhaupt mogelijk is. Ook vindt er overleg plaats met het ministerie van Infrastructuur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen