Overslaan en naar de inhoud gaan

Meningsverschil Provincie over milieuvignet Maastricht

Geplaatst opzondag 28 januari 2018 - 11:32

Binnen het provinciebestuur is er een meningsverschil over het plan van de gemeente Maastricht om het Duitse milieuvignet verplicht te gaan stellen voor auto's in het centrum.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans zei vrijdag niets te zien in dat plan. "Het provinciebestuur is nooit dol op tol", zo zei hij afgelopen vrijdag in een Statencommissie.

Lees ook: Koopmans ziet niks in plan Maastrichts milieuvignet

Geen slecht plan​
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts denkt daar toch anders over. In een tweet laat hij weten het nog niet zo'n slecht plan te vinden 'om het systeem van de buren te gebruiken om de binnenstad schoner te maken'. Bovendien hebben de meeste auto's in de Euregio dat vignet al, zo zegt hij.

Lees ook: Maastricht wil milieuvignet op auto invoeren

Overleg
Het is overigens nog lang niet zeker dat dat Duitse autovignet in Maastricht wordt ingevoerd. Het gemeentebestuur laat onderzoeken of het juridisch überhaupt mogelijk is. Ook vindt er overleg plaats met het ministerie van Infrastructuur.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen