Overslaan en naar de inhoud gaan

Meningen verschillen over feest VMBO-leerlingen Maastricht

Geplaatst opvrijdag 21 december 2018 - 22:19

De meningen onder de pas afgezwaaide leerlingen van VMBO Maastricht verschillen over het feest dat het Algemeen Dagblad vrijdagavond organiseert.

De een heeft het hoofdstuk afgesloten, de ander wil er met het feest definitief een punt achter zetten. Bij het feest in Maastricht worden ongeveer honderd leerlingen verwacht, laat het AD aan L1 weten.

Ongeldig
Afgelopen juni verklaarde de Onderwijsinspectie de examens van 354 scholieren van het VMBO Maastricht ongeldig. Dat gebeurde nadat de Inspectie had vastgesteld dat examenkandidaten vakken niet volledig hadden afgerond. Onlangs hebben de leerlingen examens en hersteltoetsen gemaakt. Inmiddels weten ze of ze wel of niet geslaagd zijn.

Lees ook: Toch examenfeest voor leerlingen VMBO Maastricht

Meningen verschillen
Een moeder laat aan L1 weten dat haar dochter en haar vrienden het hoofdstuk al hebben afgesloten en zich focussen op hun vervolgopleiding. Maar de leerlingen die vrijdagavond het besloten feest in de binnenstad van Maastricht opzoeken, hebben wel zin in een feestje.

Mosterd na de maaltijd
"Zeker hebben we er zin in. Ik vind niet dat het mosterd na de maaltijd is. Het is hoe je het wilt bekijken", zegt Bruno Wintgens. "Voor mij is het niet dubbel", zegt Romy Teheux. "Ik vind het heel aardig dat het AD het feest heeft georganiseerd. Ik hoorde het vorige week ergens, ik was echt blij en vond het echt heel leuk."

Valse belofte
"We hoorden via de moeder van een van de leerlingen dat ze best teleurgesteld waren dat er geen feest was geregeld door school", zegt Ellen van Gaalen van het AD. "De school had wel iets beloofd, maar dat is dus nooit gekomen. Dus wij dachten: misschien kunnen wij wel iets doen."

Lees meer: Nieuw rapport: LVO én Inspectie krijgen draai om de oren

Gemengde gevoelens
"
Er waren een beetje gemengde gevoelens", zegt Van Gaalen. "Vooral in het begin zeiden sommige leerlingen dat ze er geen zin in hadden. Die wilden het hoofdstuk afsluiten en waren klaar met school. Anderen zag het juist als een kans om het hoofdstuk af te sluiten."

Bioscoopbon
De school kwam zelf met een bioscoopbon als goedmakertje na het examendebacle. "Toch netjes dat ze iets van zich hebben laten horen, maar daar maak je niet alles goed mee", zegt Romy daarover. "Het is sowieso veel te laat. Maar een persoonlijk sorry vind ik toch beter passen", zegt Bruno. "De excuusbrief was een beetje hopeloos, had van ons niet gehoeven", zeggen twee andere leerlingen net voor ze zich in het feestgedruis storten.

Nog meer bioscoopbonnen
"We hebben een leuke avond voor ze in petto met een dj van Qmusic", zegt Van Gaalen "We hebben een boodschap laten inspreken door Ali B die ze een hart onder de riem wilt steken. Ook hebben we - geheel toevallig - bioscoopbonnen voor ze. Maar ook autorijlessen en concertkaarten van rappers."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen