Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Meningen verschillen over feest VMBO-leerlingen Maastricht

Geplaatst opvrijdag 21 december 2018 - 22:19

De meningen onder de pas afgezwaaide leerlingen van VMBO Maastricht verschillen over het feest dat het Algemeen Dagblad vrijdagavond organiseert.

De een heeft het hoofdstuk afgesloten, de ander wil er met het feest definitief een punt achter zetten. Bij het feest in Maastricht worden ongeveer honderd leerlingen verwacht, laat het AD aan L1 weten.

Ongeldig
Afgelopen juni verklaarde de Onderwijsinspectie de examens van 354 scholieren van het VMBO Maastricht ongeldig. Dat gebeurde nadat de Inspectie had vastgesteld dat examenkandidaten vakken niet volledig hadden afgerond. Onlangs hebben de leerlingen examens en hersteltoetsen gemaakt. Inmiddels weten ze of ze wel of niet geslaagd zijn.

Lees ook: Toch examenfeest voor leerlingen VMBO Maastricht

Meningen verschillen
Een moeder laat aan L1 weten dat haar dochter en haar vrienden het hoofdstuk al hebben afgesloten en zich focussen op hun vervolgopleiding. Maar de leerlingen die vrijdagavond het besloten feest in de binnenstad van Maastricht opzoeken, hebben wel zin in een feestje.

Mosterd na de maaltijd
"Zeker hebben we er zin in. Ik vind niet dat het mosterd na de maaltijd is. Het is hoe je het wilt bekijken", zegt Bruno Wintgens. "Voor mij is het niet dubbel", zegt Romy Teheux. "Ik vind het heel aardig dat het AD het feest heeft georganiseerd. Ik hoorde het vorige week ergens, ik was echt blij en vond het echt heel leuk."

Valse belofte
"We hoorden via de moeder van een van de leerlingen dat ze best teleurgesteld waren dat er geen feest was geregeld door school", zegt Ellen van Gaalen van het AD. "De school had wel iets beloofd, maar dat is dus nooit gekomen. Dus wij dachten: misschien kunnen wij wel iets doen."

Lees meer: Nieuw rapport: LVO én Inspectie krijgen draai om de oren

Gemengde gevoelens
"
Er waren een beetje gemengde gevoelens", zegt Van Gaalen. "Vooral in het begin zeiden sommige leerlingen dat ze er geen zin in hadden. Die wilden het hoofdstuk afsluiten en waren klaar met school. Anderen zag het juist als een kans om het hoofdstuk af te sluiten."

Bioscoopbon
De school kwam zelf met een bioscoopbon als goedmakertje na het examendebacle. "Toch netjes dat ze iets van zich hebben laten horen, maar daar maak je niet alles goed mee", zegt Romy daarover. "Het is sowieso veel te laat. Maar een persoonlijk sorry vind ik toch beter passen", zegt Bruno. "De excuusbrief was een beetje hopeloos, had van ons niet gehoeven", zeggen twee andere leerlingen net voor ze zich in het feestgedruis storten.

Nog meer bioscoopbonnen
"We hebben een leuke avond voor ze in petto met een dj van Qmusic", zegt Van Gaalen "We hebben een boodschap laten inspreken door Ali B die ze een hart onder de riem wilt steken. Ook hebben we - geheel toevallig - bioscoopbonnen voor ze. Maar ook autorijlessen en concertkaarten van rappers."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen