Overslaan en naar de inhoud gaan

Meningen flink verdeeld over rookverbod rond ziekenhuizen

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 7:53

De meningen zijn sterk verdeeld over het belang van het rookverbod dat inmiddels geldt op het terrein rond de meeste Limburgse ziekenhuizen.

Dat blijkt uit een poll op onze website waar ruim 900 mensen op gereageerd hebben.

Gezondheid
Een nipte meerderheid geeft aan dat het rookverbod een goed idee is. De ziekenhuizen geven daarmee een 'goed signaal' af, want 'in en rondom een ziekenhuis roken kan gewoonweg niet'. "Roken is slecht voor de gezondheid, dus hoort dit niet in de nabijheid van een instelling die gericht is op gezondheidsbevordering", vindt een groot deel van de respondenten.

Lees ook: Meeste Limburgse ziekenhuizen inmiddels volledig rookvrij

Ontspanning
Zo'n 49 procent van de mensen vindt het rookvrij maken van een ziekenhuis juist geen goed idee. Een sigaretje buiten roken moet wel kunnen, zeggen ze. Patiënten en bezoekers komen in een ziekenhuis vaak in een stressvolle situatie terecht. Een sigaretje kan dan juist kalmerend werken. "Mijn opa moet opeens het enige wat hij nog heeft opgeven?", vraagt een respondent zich af. Het ziekenhuis is niet de aangewezen plaats om verplicht af te kicken, vinden veel mensen.

Een ander deel van de respondenten dat tegen het rookverbod is, vindt de maatregel betuttelend: het is een beperking van de keuzevrijheid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen