Overslaan en naar de inhoud gaan

Melissa Boekelman richt vizier op Olympische Spelen

Geplaatst opmaandag 29 juli 2019 - 22:52

Melissa Boekelman had welgeteld één wedstrijd achter de kiezen toen zij zondag in Den Haag de cirkel binnenstapte om aan het NK kogelstoten deel te nemen. Desondanks stak ze in uitstekende vorm. Ze richt zich nu op deelname aan de Olympische Spelen.

De Sittardse atlete had bijna driekwart jaar in de lappenmand gelegen en verwachtte zondag een felle strijd met een drietal tegenstanders, die dit jaar de vier kilo zware kogel al over de zeventien meter hadden gestoten.

Concurrentie overklast
Boekelman stak vanaf de eerste poging al met kop en schouder boven de rest uit en overklaste de concurrentie door de kogel 17,70 meter ver te stoten. Dat was bijna een meter verder dan de beste prestatie van Jorinde van Klinken, die met 16,79 meter zilver won.

Geen machine
De Sittardse atlete heeft de afgelopen maanden wel eens getwijfeld of ze op haar oude niveau terug zou kunnen komen. "Je lichaam is geen machine. Je kunt het wel aansturen, maar je kunt niet zeggen: 'Je moet vandaag zo ver stoten. Bij een grote blessure komen ook een heleboel kleine pijntjes om de hoek kijken." In gesprek met L1 vertelt de kogelstootster dat het niet gemakkelijk geweest is, maar dat ze blij is dat het toch gelukt is.

Dertig centimeter
De 21-voudig Nederlands kampioene hoopt zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen atletiek, die eind september in Doha beginnen. Met haar stoot van 17,70 meter is ze nog dertig centimeter verwijderd van de WK-limiet en dat verschil lijkt een peulenschilletje. "Het is niet zo gemakkelijk als het klinkt, maar het zit wel in me", aldus Boekelman,

Ze heeft tot 6 september de tijd om de WK-limiet te halen. Mocht dat na alle blessuretijd toch lukken, dan ziet ze dat als een cadeau. Haar vizier is vooral gericht op de Olympische Spelen van volgend jaar, maar alles wat ze nu mee kan nemen vindt ze 'ontzettend mooi'.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen