Overslaan en naar de inhoud gaan

Melissa Boekelman richt vizier op Olympische Spelen

Geplaatst opmaandag 29 juli 2019 - 22:52

Melissa Boekelman had welgeteld één wedstrijd achter de kiezen toen zij zondag in Den Haag de cirkel binnenstapte om aan het NK kogelstoten deel te nemen. Desondanks stak ze in uitstekende vorm. Ze richt zich nu op deelname aan de Olympische Spelen.

De Sittardse atlete had bijna driekwart jaar in de lappenmand gelegen en verwachtte zondag een felle strijd met een drietal tegenstanders, die dit jaar de vier kilo zware kogel al over de zeventien meter hadden gestoten.

Concurrentie overklast
Boekelman stak vanaf de eerste poging al met kop en schouder boven de rest uit en overklaste de concurrentie door de kogel 17,70 meter ver te stoten. Dat was bijna een meter verder dan de beste prestatie van Jorinde van Klinken, die met 16,79 meter zilver won.

Geen machine
De Sittardse atlete heeft de afgelopen maanden wel eens getwijfeld of ze op haar oude niveau terug zou kunnen komen. "Je lichaam is geen machine. Je kunt het wel aansturen, maar je kunt niet zeggen: 'Je moet vandaag zo ver stoten. Bij een grote blessure komen ook een heleboel kleine pijntjes om de hoek kijken." In gesprek met L1 vertelt de kogelstootster dat het niet gemakkelijk geweest is, maar dat ze blij is dat het toch gelukt is.

Dertig centimeter
De 21-voudig Nederlands kampioene hoopt zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen atletiek, die eind september in Doha beginnen. Met haar stoot van 17,70 meter is ze nog dertig centimeter verwijderd van de WK-limiet en dat verschil lijkt een peulenschilletje. "Het is niet zo gemakkelijk als het klinkt, maar het zit wel in me", aldus Boekelman,

Ze heeft tot 6 september de tijd om de WK-limiet te halen. Mocht dat na alle blessuretijd toch lukken, dan ziet ze dat als een cadeau. Haar vizier is vooral gericht op de Olympische Spelen van volgend jaar, maar alles wat ze nu mee kan nemen vindt ze 'ontzettend mooi'.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen